“KÜFÜR ETTİ SİNİRLENDİM, 43 DEFA BIÇAKLADIM!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KÜFÜR ETTİ SİNİRLENDİM, 43 DEFA BIÇAKLADIM!”


 

Kızkalesi’nde 5 yaşındaki Suriyeli çocuğu 43 defa bıçaklayarak öldüren 20 yaşındaki Alican K., mahkemedeki kan donduran savunmasında, “Su satmak için yanıma geldi, küfür etti sinirlendim, 43 defa bıçakladım” dedi.

SONER AYDIN

 

Olay, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Mersin’in Erdemli İlçesi’nde bağlı Kızkalesi Mahallesi’nde yaşandı. Suriye’deki iç savaştan kaçarak 3 yıl önce Kızkalesi'ne gelen ailenin en küçük çocuğu olan ve sahilde su satarak ailesine katkıda bulunan 5 yaşındaki Muhammed Derviş, 18 Eylül Pazartesi akşamı evine dönmedi. Bunun üzerine annesi Ranya Derviş ve akrabaları çocuğun bulunması için çevrede aramaya çıktı. Ancak, sabah kadar süren çalışmalardan sonuç elde edilemedi. Çocuklarının başına bir şey gelmesinden endişe eden aile polise başvurdu. 5 yaşındaki çocuğun son görüldüğü yerde arama yapan polis ekipleri sahildeki duşa kabinde küçük çocuğun cansız bedenini buldu. Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından küçük çocuğun 43 yerinden bıçaklandığı belirlendi. Ailesi tarafından alınan cenaze Mersin'de toprağa verildi.

 

“ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU”

Mersin Emniyet Müdürlüğü 43 yerinden bıçaklanarak vahşice katledilen 5 yaşındaki çocuğun katilinin ortaya çıkartılması için harekete geçti. Cinayetin çözülmesi için oluşturulan özel ekip Kızkalesi’nde geniş çaplı soruşturma başlattı. Ekip, çok sayıda kişinin ifadesine başvururken, yaklaşık 200 işyerinin güvenlik kamera kayıtlarına el koydu, mobese kayıtlarını incelemeye aldı. 18 Eylül’de saat 20.59’da küçük çocuğun elindeki su şişeleri ile dolaştığı görüntüleri bir işyerinin güvenlik kamerasından ortaya çıktı. Süren soruşturma kapsamında iddiaya göre çocuğun en son yanında görülen ve elini tutarak yürüdüğü belirlenen 20 yaşındaki Alican K., katil zanlısı olarak akşam saatlerinde merkez Mezitli İlçesi’ndeki bir evde gözaltına alındı. Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Alican K., buradaki ifadesinde cinayeti itiraf etti. Alican K, ifadesinde, küçük Muhammet Derviş’in kendisine küfür ettiği için öldürdüğünü öne sürdü. Katil zanlısı Alican K., sevk edildiği Erdemli Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

KÜFÜR ETTİĞİ İÇİN ÖLDÜRMÜŞ!

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayın ilk duruşması dün Mersin’de görüldü. Mersin Adliyesi 4. Ağır Ceza’da görülen duruşmada tutuklu yargılanan katil zanlısı Alican K. ile Kızkalesi’ne birlikte gittiği arkadaşları Murat A. ve Özgürcan T. Hazır bulundu. Küçük çocuğun gözü yaşlı annesi ve çok sayıda yakının da katıldığı duruşmaya yaklaşık 15 avukat müdahil oldu. Dün hakim karşısına çıkan ve canavarca hisle öldürmek suçunda ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanan katil zanlısı  Alican K., emniyette verdiği ifadesini yineledi. Sahilde su satan küçük çocuğun kendisine küfür ettiğini ve bunun üzerine sinirlenerek alkolün de etkisi ile 43 defa bıçakladığını öne süren Alican K. olayı şöyle anlattı: “3 arkadaşımızla birlikte Mersin’den Kızkalesi’ne tatile gittik. O gün otelde içki içtik. Akşam olunca bara gidip içmeye devam ettik. Sonra ben kötüleşince otele bıraktılar. Otelde uyku tutmadı sahile indim. Su satan çocuk yanıma geldi. Bana küfür etti. Ben de dövmek için duşa kabine götürdüm. Orada ilk önce bıçakla ağzına vurdum. Sonra bağırmaya başladı. Ağzını kapatarak bıçaklamaya başladım. Alkolün etkisiyle ne yaptığımı bilmiyordum. Sonra elimi ve ayaklarımı yıkayarak tekrar bara gittim. Sabah olunca da Mersin’e döndük.”

 

AVUKATLARDAN CİNSEL İSTİSMAR ŞÜPHESİ!

Mağdur ailenin savunmasını üstlenen avukatlar ise duruşmada cinsel istismar üzerinde durdu. Sanık Alican K.’nin küçük çocuğa cinsel istismarda bulunmak için duşa kabine götürdüğünü, içeride yaşananlardan sonra ise vahşice katlettiği şüphesi üzerinde duran avukatlar, sanığa bu yönde sorular sordu. Avukatların sorularına çelişki cevaplar veren sanık Alican K., cinsel istismar suçlamasını kabul etmedi.

 

DURUŞMA 31 TEMMUZ’A ERTELENDİ

Tutuklu yargılanan katil zanlısı Alican K., ile Kızkalesi’ne birlikte gittiği arkadaşları Murat A. ve Özgürcan T.’nin hakim karşısında alınan ifadelerinin ardından duruşma 31 Temmuz 2018’e ertelendi. Mahkeme heyeti tutuklu yargılanan katil zanlısı Alican K.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA