GENELGE ÇIKTI TOP YETKİLİLERDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENELGE ÇIKTI TOP YETKİLİLERDE!


 

İçişleri Bakanlığı Başta uyuşturucu satıcıları olmak üzere suç örgütlerinin kullandığı metruk binaların yıkılması için 81 ilin Valisine genelge gönderdi. Genelge ile gözler Mersin’deki metruk binalara çevrildi

SONER AYDIN

 

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Türkiye genelinde yapılan çalışmalarda 60 bin 503 metruk bina belirlenirken, bu binalardan 19 bin 859’u yıkılırken, 40 bin 817 bina metruk bina için ise hukuki süreç devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, Mart ayında 81 ilin valisine, “Metruk Binalar Genelgesi” gönderdi. Genelgede, insanların can-mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan, kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların belirlenmesi istendi. Metruk binaların başta uyuşturucu satıcıları olmak üzere, suç işleyen kişilerin saklanma, uyuşturucu ve zararlı madde kullananlar ile suç örgütlerinin mesken tuttuğu alanlar haline geldiğine dikkat çekildi. Güvenlik açısından tehlike oluşturan bu metruk binaların mevzuata uygun şekilde yıkılması talimatı verildi. Yapılan çalışmaların ardından Türkiye genelinde uyuşturucu satıcıları ile suç örgütlerinin kullandığı 60 bin 503 metruk bina belirlendi. Bu binalardan 19 bin 686’sı yıkıldı. Geriye kalan 40 bin 817 metruk binanın yıkımı için ise hukuki süreç devam ediyor.

 

“YIKILMADAN ÖNCE TARİHİ OLUP OLMADIĞI TESCİLLENMELİ”

Metruk binaların yıkımına dair gazetemize bilgi veren Türkiye'nin ilk özel Kent Tarihi Müzesi olan  ‘Mersin Kent Tarihi Müzesi’nin kurucusu Mustafa Erim binaların yıkılmadan önce mutlaka tarihi bina olup olmadığının tescillenmesi gerektiğini söyledi. Mersin’de çok sayıda tarihi bina olduğunu dile getiren Erim, “Bakanlığın çıkarttı genelge olumlu bir genelgedir ancak bu binalar yıkılırken bazı hususlara dikkat edilmeli. Bir bina yıkılmadan önce tarihi olup olmadığı tescillenmeli. Eğer tarihi değilse yıkılmasında sorun yok ancak tarihi bir bina ise korunması lazım. Tarihi ve yıkılmaya yüz tutmuş bir bina var ise de etrafında gerekli önlemler alınmalı” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA