MEZUNİYETİ SERGİ İLE TAÇLANDIRDILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZUNİYETİ SERGİ İLE TAÇLANDIRDILAR


 

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni ve mezunların eserlerinden oluşan mezuniyet sergisi düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre; mezuniyet töreni Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, Güzel Sanatlar Fakültesi mezunlarının bölümler halinde sahneye davet edilmesi ve mezunların sahnede yerini almalarıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mersin Üniversitesi Tanıtım Filmi izlendi.
Mezuniyet töreninde söz alan Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya: “Her alanda eğitim süreci zorlu ama sanat alanı diğerlerinden farklı. Teorik dersler her yerde var. Ancak güzel sanatlar eğitiminde pratik uygulama, usta-çırak ilişkisi şeklindeki birebir eğitim daha ön plandadır” dedi. Prof. Dr. Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Bir sanatçı olarak sizden beklentim, büyük olmalı! Toplumun olaylara, doğaya bakış açısını değiştirerek çok yönlü düşünme yeteneği kazanmasında, toplumun estetik anlayışının gelişmesinde, toplumun daha çağdaş bir yaşam sürdürmesinde ciddi bir rolünüz olacak. Bunu başaracağınızdan hiç şüphem yok. Üniversitemizi, fakültemizi sadece ülkemizde değil, bütün dünyada aydın birer sanatçı olarak temsil edeceğinize biz inanıyoruz. Birbirinizle ve fakültenizle bağlarınızı koparmayın kapımız hepinize açık olacak.”
Fakülte birincisi Resim Bölümü öğrencisi Gülhan Dönmez de aldığı diplomanın ikinci lisans mezuniyeti olduğunu ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanat eğitimi almak çok farklıymış. Bu deneyimi yaşadığım için çok mutluyum. Bir hayalimi gerçekleştirdim. İnanıyorum ki isteyerek ve sevilerek yapılan hiçbir şey zor ve imkânsız değil. Bu bölümü kazandığımdaki heyecan ve mutluluk hiç eksilmedi.”
Rektör Yardımcısı ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya Fakülte birincisine, Dekan Yardımcısı Doçent Ayşe Yüce Fakülte İkincisine, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Metin Şen ise Fakülte Üçüncüsüne temsili diploma ve plaket verdiler.
Temsili diplomalarını hocalarının elinden alan mezunlar, keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladılar. Ardından mezuniyet sergisi için Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’na geçildi. Mezuniyet sergisi, mezunların aileleri ve öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.
Sergide eseri bulunan mezunlara katılım belgesi verilmesi ile tören son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA