TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERE UYARI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TATİLE GİDECEK SÜRÜCÜLERE UYARI!


 

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 4 günlük Ramazan Bayramı tatili ve okulların kapanması nedeniyle araçlarıyla seyahat edecek olan sürücüleri kazalara karşı uyardı.

 Yaptığı yazılı açıklamada trafikte en önemli kuralın “trafik kurallarına uymak” olduğuna dikkat çeken Sarı, geçtiğimiz yıllarda kural dışı davranışlar, aşırı özgüven sonucu ne yazık ki mutlulukla geçmesi gereken günlerin büyük acılar yaşanan günlere dönüştüğünü anımsattı. Artan araç sayısı ve bazı sürücülerin öz güvene dayalı kural dışı davranışları ve araçların bakımsızlığı nedeniyle 2017 yılında trafik teşkilatı ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun çeşitli uygulamalı görsel etkinliklere ve tüm uyarılarına rağmen büyük acılar yaşandığını aktaran Sarı, “2017 Yılında Türkiye genelinde maalesef 410 bin 367 trafik kazasında 3 bin 530 kişi hayatını kaybetti. 303 bin 663 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmış, bir çoğu da sakat kalmıştır. Bu kazalara neden olan unsurların başında ise ilk sırayı sürücüler alırken, bunu sırasıyla yaya, yolcu, araç ve yol takip etmiştir” dedi. 

Kazalara araçların değil, kural tanımaz sürücülerinin neden olduğuna dikkat çeken Başkan Veysel Sarı uyarılarını şöyle sürdürdü; “Bakımı yapılmış sağlıklı araçlarla trafik kurallarına uyularak trafiğe çıkılması meydana gelebilecek kazaları önlemenin başlıca nedenlerinden biridir. O nedenle; Tüm araç sahiplerinin araçlarının periyodik bakımlarının yaptırmalarının yanı sıra, seyahat öncesi de mutlaka araçlarına kapsamlı bir bakımdan geçirmeleri gerekmektedir. Yola çıkarken mutlaka emniyet kemerlerini takmaları, tüm trafik kurallarına uymaları ve kesinlikle her 4 saatte bir 15-20 dakika dinlenerek araç kullanmaları başta kendi ve sorumluluğunu üstlendiği kişilerin can güvenliğini sağlamakta en önemli rolü oynadığının kesin verilere dayandığı da lütfen göz ardı edilmemelidir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA