ERDOĞAN 16 YIL SONRA TARSUS’U HATIRLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDOĞAN 16 YIL SONRA TARSUS’U HATIRLADI


 

16 yıllık AKP iktidarında defalarca Mersin’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez Tarsus’ta ilçe halkına seslendi.

GİZEM EKİCİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 yıllık iktidarında ilk kez Tarsus’ta halka seslendi. Mersin Valiliği’nce düzenlenen Devlet Hastanesi Temel Atma Töreni’ne katılan ve burada Tarsulululara seslenerek, seçim için destek isteyen Erdoğan, 16 yılda ilk kez Tarsus7u hatırlaması ile eleştirildi. 
Yarenlik Alanı’nda düzenlenen miting için geniş güvenlik önlemleri alınırken, trafiğe kapatılan güzergahlar nedeniyle ulaşımda ciddi aksamalar yaşandı. 

YILLARDIR YAPILMAYAN PROJELER İÇİN “YAPILACAK” VAATLERİ YİNE GÜNDEMDE!
Gecikmeli olarak Tarsuslulara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçe halkının yıllardır beklediği ancak hayata geçirilmeyen projelerin tamamlanacağına dair söz vermeyi de ihmal etmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde yapılan yatırım, bölge turizmi açısından inşallah bir kırılma noktası olacaktır. 8 bin yatak kapasiteli bu yatırım ile yaklaşık 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. Aynı zamanda Tarsus’un turizm bakımından cazibesi daha da artacak. Bu devasa proje tüm aşamaları ile tamamlandığında Tarsus, Mersin’in adeta Belek’i olacak. Şimdiden hayırlı olsun
Tabi sadece bununla da almıyoruz. Tarsus’a son derece modern bir hastane kazandırıyoruz. 
600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi’nin temelini de atıyoruz. Birileri palavra atar biz iş yaparız. Zaten Mersin Devlet Hastanesi ile biz kendimi ispat etmedik mi? Şehir Hastanesi’ni yapan AK Parti iktidarı, Tarsus’ta da 600 yataklı Devlet Hastanesi’ni yapar. Maliyeti 150 trilyon liralık bu yatırım Tarsus’u sağlıkta bambaşka bir liga taşıyacak. Hastane tamamlandığında Tarsuslu hemşerilerim üst düzey hizmet alacak” dedi. 

TARSUS ÜNİVERSİTESİ İÇİN YATIRIMLAR SENEYE BAŞLAYACAK
Yıllardır sözü verilen Tarsus Üniversitesi’nin, Mersin üniversitesi’nin bölünerek kurulmasına yönelik tepkilere karşı, “Birileri farklı şeyler söylüyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha önce Tarsus’a bir üniversite sözü vermiştik. Bu sözümüzü de, verdiğimiz diğer sözler gibi yerine getirdik, imzadan çıktı. Şimdi rektör atamaları safhasında YÖK çalışmalarını yürütüyor. YÖK çalışmalarını bitirip bana gönderecek ve imzaladıktan sonra önümüzdeki yıldan itibaren yatırımları yapacağız. Tarsus’un kendi adıyla kendine ait bir devlet üniversitesi olacak. Böylece Tarsus turizm, tarım ve sanayi yanında eğitim ve bilimde de sınıf atlayacak. Tarsus Üniversitesi’nin özellikle ilçenin ihtiyaç hissettiği alanlarda ciddi katkıları olacağına inanıyorum. 
Sizler 16 yılda Tarsus’un nereden nereye geldiğinin farkındasınız. Ulaşımda, sağlıkta, turizmde, sanayide, tarımda, ticarette, eğitimde 16 yıl öncesi ile karşılaştırılmayan bir Tarsus var. Bugün özellikle dışarıdan gelenlerin gıptayla baktığı bir Tarsus var. Elbette geldiğimiz yeri yeterli görmüyoruz. Yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 

“HAVALİMANINI YAKIN ZAMANDA HİZMETE ALACAĞIZ”
Tarsus Çamlıyayla Yolunu 130 milyon TL’lik yatırım ile inşa ediyoruz. Bu yolun 27 kilometresi tamamlandı. Yol güzergahında bir adet de tünel inşa ediyoruz. Tarsus’u halen inşaatı süren havalimanına da bağlıyoruz. 
İnşallah Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı da yakın bir zamanda hizmete alacağız. 400 trilyon liralık yatırım bedeli olan Çukurova Bölgesel Havalimanı yolundaki çalışmalar da sürüyor. 
Çamtepe Köprülü Kavşağı’nı 25 milyon TL’lik yatırım ile tamamladık. Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi otoyol bağlantısını 200 milyon TL’lik bir yatırım ile gerçekleştiriliyoruz. Acil kamulaştırma kararı alındı ve çalışmalar başladı. Tarsus Turizm Bölgesi yolu tamamlanmak üzere. Kazanlı Turizm Bölgesi’ne 80 milyon TL’lik bir yatırım ile kazandırdığımız 15 kilometrelik yolun 13 kilometresi tamamlandı. 
Mersin-Adana Devlet Yolu’nun 8 şeride çıkarılması kapsamında Liman Hal Kavşağının da içinde bulunduğu 7,7 kilometrelik kesimde çalışmalar sürüyor. Mersin-Adana yolunda Nacarlı köprüsünü tamamladık ve hizmete açtık.

“OSB 100 HEKTAR GENİŞLEYECEK”
Mevcut organize sanayi bölgesini 100 hektar genişletiyoruz. Bunun yanında bir tarım bölgesi olan Tarsus’a 8 adet baraj, gölet ve sulama projesini kazandırıyoruz.  
Eğitim alanında Tarsus’a 658 yeni derslik yaptık. Şuan 292 derslikli 12 okulun da inşaatı sürüyor. Ayrıca Tarsus’a 5 milyon TL’lik yatırım ile Gençlik Merkezi kazandırıyoruz. 2 adet sentetik futbol sahasının projesi tamamlandı. 11 milyon TL’lik bir yatırım ile Tarsus çok yakında yarı olimpik yüzme havuzuna da kavuşuyor. Bunun yanında ilçemize 2 adet tenis kortu yapıyoruz. Ayrıca Tarsus7un vizyonuna gelecek hedeflerine yaraşır bir hükümet konağı inşa edeceğiz. Proje tamam, yakında ihalesini gerçekleştiriyoruz. İlçe merkezlerini ihya ederken yayları da ihmal etmiyoruz. 
Göçerlerin Ekonomik ve Sosyal Seviyeleri’nin Geliştirilmesi Projesi’ni hayata geçirdik. Proje kapsamında 2 milyon TL’lik yatırım ile Mersin genelinde 750 aileye güneş enerjisi paneli dağıtıyoruz. Böylece elektriği Yörüklerimizin ayağına götürüyoruz. Tuvalet, banyo, mutfak ve benzeri donanımların bulunduğu 5 adet konteyneri göçerlerin bulunduğu mera alanlarına yerleştirilmesini sağlıyoruz. Yine proje kapsamında Yörüklere 100 adet kırpma makinesi dağıtıyoruz” diye konuştu. 

15 YILDIR BİTMEYEN TARSUS-KAZANLI PROJESİ 2,5 YILDA BİTECEK!
Konuşmasının sonunda temeli atılan 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi inşaatını üstelenen müteahhit firma temsilcisini kürsüye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 yılda tamamlanması öngörülen inşaatın 6 ay erken bitirilmesi sözünü aldı. 
Öte yandan 15 yıldır yılan hikayesine dönen Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi yatırımcı firmalarını kürsüye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde teşvik kapsamına alınan projenin yapımını üstlenen 5 firma olduğunu anımsattı. 5 firma ile yaptıkları görüşmeler sonunda sayının 3’e indirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4,5 milyar TL değerindeki yatırımın Limak Holding, Özaltın Firması ve Pekkan İnşaat olduğunu söyledi. 
 Limak Holdin Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’e inşaatın ne zaman biteceğini soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2,5 yılda tamamlanacak” sözü ile firmalara teşekkür etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA