“ÜLKENİN TÜM DENGESİNİ BOZDUNUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÜLKENİN TÜM DENGESİNİ BOZDUNUZ”


 

HDP Mersin milletvekili adayı Rıdvan Turan, isim vermeden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın seçim çalışmalarına katılan Mersin Valisi’ni eleştirdi. Turan, “Ülkenin bütün dengeleri darmadağın olmuş durumdadır” yorumunda bulundu.

Mehmet Nabi Batuk

HDP Mersin Milletvekili Adayları Fatma Kurtulan ile Rıdvan Turan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette MGC Başkanı Turgay Demirtaş ile görüşen Kurtulan ile Turan, cemiyetin toplantı salonunda basın mensuplarının karşısına geçti. 
Seçimdeki en büyük hedeflerinin muhalefet partileri ile birlikte güçlü bir parlamenter sisteminin kurulması olduğunu kaydeden Fatma Kurtulan, başkanlık sisteminin Türkiye’ye uygun bir siyasal sistem olmadığını kaydetti. 

“DAHA GÜÇLÜ BİR PARLAMENTER SİSTEMİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”
Mersin’deki sorun alanlarını belirlemek için her kesime yönelik yoğun bir ziyaret programı içinde olduklarını ifade eden HDP 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Fatma Kurtulan, şunları söyledi: “Biz her zaman için dünde söyledik bugünde söylüyoruz. Bizim derdimiz sadece bir adam değildir. Bizim yaratılmak istenen tak adamlık siyasal sistemiyle derdimiz var. Çünkü bu sistem Türkiye’deki mevcut dokuya hitap etmiyor. Çünkü bu sistem çoğulcu bir sistem değil. Bu yüzden biz HDP olarak barajı aşıp meclise gitmemiz durumunda yapacağımız en önemli projemiz güçlendirilmiş bir parlamenter sistemin yeniden inşasıdır. Bunun için sahip olduğumuz tüm oy gücünü sandığa yansıtmak için uğraşacağız” dedi.

“KAMU YÖNETİMİ İSE ADETA AKP’YE BAĞLANMIŞ DURUMDA”
HDP 2’inci sıra milletvekili adayı Rıdvan Turan ise AKP hükümetinin son yıllardaki politikaları nedeniyle ekonomi, siyasi, toplumsal yaşamda tahribat meydana geldiğini söyledi. Turan “Toplumdaki neredeyse bütün alanları tahrip eden iktidar zihniyeti, en sonunda seçimleri olağan zamanında değil bir buçuk yıl öncesinde kalmak durumunda kaldı. Burada tabii ki sorulması gereken soru şudur:  Madem her şey yolundaydı neden bu seçimler bir buçuk yıl öncesinden yapılıyor? Ki işler yolunda ise de neden Türkiye halkları size bir kez daha güvensin? Gerçekten ülkenin bütün dengeleri darmadağın olmuş durumdadır. Adalet mekanizması yerlerde sürünüyor. Kamu yönetimi ise adeta AKP’ye bağlanmış durumdadır. Seçim çalışmaları ise ilimizde de olduğu gibi en yüksek idarecilerin AKP ile beraber seçim çalışması sürdürmesi biçiminde cereyan ediyor” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA