KIZILAY 150 YILDIR ACILARI PAYLAŞIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KIZILAY 150 YILDIR ACILARI PAYLAŞIYOR


 

Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, Türkiye’nin kan ihtiyacının tamamına yakınını karşılayan Kızılay’ın yurt içinde ve yurt dışında meydana gelen afetlerde de afetzedelerin yanında olduğunu, onların acısını paylaştığını söyledi.

Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, 11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Kızılay’ın kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Erdem yaptığı yazılı açıklamada, "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla 11 Haziran 1868 tarihinde kurulan Kızılay’ın, 1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti", 1923'de "Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti", 1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını aldığını anımsatarak, “Kuruluşumuza ‘Kızılay’ adını büyük önder Atatürk vermiştir” dedi.

TÜRKİYE’YE KAN VERİYOR

Türkiye’nin kan ihtiyacının tamamına yakınının Kızılay tarafından karşılandığını ifade eden Başkan Erdem, “Kızılay’ımız bugün 150 yaşında. Kızılay, 2018 yılı ve öncesi Ramazan’da binlerce aileye gıda yardımı yapmıştır. Ülkemizin genelinde on binlerce gencimize tatil imkanı tanıyan Kızılay, çeşitli konularda da gençlerimize eğitim vermiştir. Yurt içinde ve yurt dışında meydana gelen afetlerde, afetzedelerin yanında olmuş, onların acısını paylaşmıştır” ifadelerini kullandı.

TÜRK KIZILAYI’NI ŞANLI TARİHİNE YAKIŞIR

Kızılay’ın temel ilkelerine de değinen Başkan Erdem, “İnsaniyetçilik, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik, evrensellik ilkeleri doğrultusunda; Kızılay’ımızı yardımsever halkımızın, Kızılay üyelerimizin, Kızılay gönüllülerimizin ve değerli basınımızın katkıları ve şeffaf ve çoğulcu bir katılımla, Türk Kızılayı’nı şanlı tarihine yakışır bir şekilde yönetmeye ve temsil etmeye çalışacağımızı bildirir; Yönetim Kurulu adına başta Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık, şahsım ile yönetim kurulum adına ve tüm Kızılay ailesi olarak Kızılay’ın kuruluş yıldönümünü kutlar, en derin sevgi ve saygılarımız sunarız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA