KAYISI ALIMINA BAYRAM MOLASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAYISI ALIMINA BAYRAM MOLASI


 

Mersin’in Mut ilçesinde, Mersin Büyükşehir Mut Toptancı Hali Komisyoncular Derneği Başkanlığının aldığı kararla komisyoncular 5 gün boyunca kayısı alımı yapmayacak.

Dernek başkanı Mehmet Ali Acar, yaptığı açıklamada, Mut'ta şuan "Bebeko" cinsi kayısı bulunduğunu sadece Irak’a ihraç edildiğini belirterek, "İhracatçılar bayram dolaysıyla yanlarındaki işçilerde bayram iznine gidiyorlar. Yani ilçede ihracatçı kalmadı. Bebeko kayısı cinside sadece ihracata gidiyor. Bundan dolayı dernek olarak bir toplantı yaptık. 12 Haziran ile 16 Haziran tarihi dahil olmak üzere yani toplam 5 gün boyunca halde kayısı alımı yapılmayacak. Bu konuda üreticilerimizi belediye anonsundan da ilan yaptırarak uyardık. Ürünlerini bu tarihler arasında toplayıp telef etmesinler” dedi.

Mersin Büyükşehir Mut Toptancı Hali Komisyoncular Derneği Başkanlığının aldığı karar, üreticilerin tepkisine neden oldu. Üreticiler, "Bu yıl 15 liradan açılan sezon maalesef önce 80 kuruşa şimdi ise 50 kuruşla başlayıp en yüksek bin liraya alımı yapılıyor. Kayısı fiyatları dibe vurdu. Birde halin 5 gün kapanması bizleri daha da perişan edecek" diye konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA