İTİRAZLARDA SONA DOĞRU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İTİRAZLARDA SONA DOĞRU!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1/5 binlik planlara gelen itirazların değerlendirilmesinde sona gelindiğini, planların bayramdan sonra Pazartesi günü bir kez daha meclise geleceğini söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 35 ve komisyon raporlarına ait 12 olmak üzere toplam 47 madde görüşüldü. Görüşmelerde 1/5 binlik planlara dair itirazlar bir kez daha gündeme geldi.

İTİRAZLARIN SAYISI 15 BİNİ BULDU!

Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin oyları ile Şubat ayında meclisten geçen 1/binlik planlara yaklaşık 15 bin itiraz gelmişti. Merkez 4 ilçe için hazırlanan itirazların değerlendirilmesi için istenen 1 aylık süre 18 Haziran’da sona eriyor. İtirazların değerlendirilmesinin ardından planlar Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bir kez daha gelecek.

“İTİRAZLAR TEK TEK DEĞERLENDİRİLİYOR”

Meclis toplantısında idareden ve komisyonlardan gelen tekliflerin görüşülmesinin ardından söz alan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan 1/5 binlik planlara yönelik itirazların akıbetini sordu. Tarhan sorusuna yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, itirazların parsel bazında tek tek değerlendirildiğini söyledi. Değerlendirmelerin ardından meclise geniş bilgi verileceğini dile getiren Kocamaz, “Bunlar belli konularda toplandığı için o konularda genel bir karar almışlar. Biz de bir an önce bitmesini istiyoruz” dedi.

“BÜTÜN PARTİLERİN KATILDIĞI ŞEFFAF BİR TOPLANTI YAPILIYOR”

İtirazların bütün partilerin katıldığı bir ortamda değerlendirildiğini dile getiren meclis üyesi Özgür Sanal ise, “İlk önce firma ve meclis üyeleri belediye başkanları ile bir toplantı yaptı. Sonrasında imar, çevre ve ulaşım komisyonlarından birer kişi olacak şekilde itirazlar tek tek ekrana geliyor. Bütün partilerin katıldığı şeffaf bir toplantı yapılıyor. Tek tek incelendiği için bu süre uzadı. Komisyon bayramdan sonra 3 gün daha çalışacak ve belediyelerle tartışıp meclise getireceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA