ÇAMLIYAYLA ARICILARINA DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇAMLIYAYLA ARICILARINA DESTEK


 

Büyükşehir Belediyesi, Mersin kırsalında arı yetiştiriciliği ve bal üretimini teşvik etmek, kadınların üretime katılmasına destek olmak amacıyla Çamlıyayla’da 2 arılı, bir boş katlı olmak üzere 240 üreticiye 480 arılı, 240 boş kovan desteği yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İli Arıcılığı Yaygınlaştırma Projesi kapsamında başladığı arı kovanı dağıtımına Çamlıyayla’da devam etti. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Çamlıyayla Belediyesi binasının önünde gerçekleşen arı kovanı dağıtım törenine Milletvekili Baki Şimşek, Çamlıyayla Kaymakamı Uğur Ünsal, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, MHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Ali Rıza Genç, Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Recep Özdemir, oda ve dernek temsilcileri ve üreticiler katıldı. Büyükşehir Belediyesi, Mersin kırsalında arı yetiştiriciliği ve bal üretimini teşvik etmek, kadınların üretime katılmasına destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği arı kovanı dağıtımına ilçe ilçe devam ediyor. Çamlıyayla’da gerçekleştirilen dağıtımda 2 arılı, bir boş katlı olmak üzere 240 üreticiye 480 arılı, 240 boş kovan desteği yapıldı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NASIL ÇALIŞIR HEM TÜRKİYE’YE HEM DÜNYAYA GÖSTERİYORUZ”

Çamlıyaylalı üreticilerle bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “ 2014 yılının 30 Mart ayından itibaren Mersin Büyükşehir Belediyesi nasıl çalışır hem Türkiye’ye hem dünyaya gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyemizin ortaya koyduğu hizmetler ve projeler Türkiye’de bütün Büyükşehir Belediyeleri tarafından örnek alınıyor. Gelip Mersin’de bizzat yerinde inceliyorlar ve buradaki projeleri kendi bölgelerinde uygulamak için bir harita çiziyor. Bizler bu toprakların çocuklarıyız. Sizlerin arasından çıktık. Sizlerin sıkıntısını çok derinden biliyoruz ve bu bölgedeki insanlarımızın her şeyin en iyisine layık olduğu bilinciyle hareket ediyor, her türlü desteği veriyoruz. Birçok büyükşehirde tarımla ilgili hiçbir proje yok. Çünkü yasa bunu ihtiyari bırakmış yani Büyükşehir Belediyesi isterse yapar isterse yapmaz. Ama biz bölgenin yapısını, vatandaşın nelerle iştigal ettiğini, hangi sıkıntıları çektiğini biliyoruz. Tarımla uğraşırken hiçbir eğitim almadan anam babam usulü ile bu işleri götürmeye çalıştığını, teknolojiden yeterince faydalanmadığını biliyoruz. Bu konuda kafa yoruyor projeler üretiyoruz. Tarımla ilgili Mersin’i bir bütün olarak ele alıp, her bölgeye ihtiyacı olan desteği veriyoruz” dedi.

“SİZLERİN BAŞINI YERE EĞDİRMEMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ KOŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tarımsal hizmetler konusunda üreticilere verdikleri desteklerden kısaca söz eden Başkan Kocamaz, vatandaşların sahip olduğu arazilerden en yüksek ve kaliteli verimi alabilmesi için projeler geliştirdiklerini belirterek, “Şunu söylemekte fayda görüyorum. Cumhuriyetimiz 95 yaşında. Biz göreve geldiğimizde 91 yaşındaydı. Bu 91 yıllık süre içerisinde maalesef bölgemizin kırsalı yeterince hizmet alamamış. Biz yolsuz ve susuz yerleşim birimi bırakmayacağız dedik. Ve Allah’a şükür 5 bin 500 kilometrelik yol ağımızın tamamına yakınını asfaltla kapladık. Allah’a çok şükür ki Cumhuriyet tarihinde görülmeyen hizmeti son 4 yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızla buluşturduk. Bu bize gurur veriyor. Vatandaşlarımız dua ettikçe, Allah razı olsun dedikçe bizde vites büyütmeye devam ediyoruz.  Vatandaşımız işi ehline verdiği zaman daha kısa yoldan, daha kaliteli hizmetlere kavuşabiliyor. Sizler bizlere 1994’ten bu yana gönül rahatlığı ile görev verdiniz. Biz de sizlerin başını yere eğdirmemek için gece gündüz demeden koşuyoruz ve koşmaya da devam edeceğiz” diye belirtti.

BÖLGENİN KADERİ DEĞİŞTİ

Mersin Milletvekili Baki Şimşek de, “Çamlıyayla ilçesini yol konusunda, su konusunda kaliteli hizmetlerle buluşturdu. Körmenlik, Sebil, Kisecik mevkilerinin sulama suyu projeleri ile bölgenin kaderini değiştirdi. İnsanlarımızın aş ve iş bulma uğruna bölgelerini terk etmelerine engel olarak, hayatlarını devam edebilmek için elinden geleni yaptı. Toroslar’da ki Yörüklerimizin de yardımına koştu. Merkezde ki vatandaşın da yardımına koştu. Şimdi de kadın üreticilerimiz için arı kovanı dağıtımı gerçekleştiriyor. Bu dağıtımlar üreticiye destek olması açısından örnek bir projedir” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİ SAYESİNDE ÇAMLIYAYLA MAKÛS TALİHİNİ YENDİ”

Arı kovanı dağıtım töreninde konuşan Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı da, kırsalda yaşayan insanlar olarak Büyükşehir Belediyesine minnettar olduklarını ifade ederek, “Öncesinde nüfusumuz aşırı derecede şehirlere kayıyordu. Nüfusun kaymaması için insanlarımızın burada ürün yetiştirip, satması gerekiyor. Bugüne kadar çok fazla insanımızı gönderdik. Ama bu makûs talihimizi Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalarla yendik. Dağıtılan domates, ceviz, asma fideleri sayesinde Çamlıyayla’nın çehresi değişmeye başladı.  Bu projelerle üreticilerimiz ilçemizde kalmaya başladı. Şehirden ilçemize doğru dönüşlerde başladı. Bu çok güzel bir şey. Bu çalışmalarından dolayı Sayın Başkanımız Burhanettin Bey’e teşekkür ediyoruz. Şimdi de üreticilerimize arı kovanı veriliyor. Çamlıyayla kır balı konusunda marka haline gelmişti. Ama Büyükşehir’imizin bu destekleri balımıza değer katacak, üreticilerimizi teşvik edecektir” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA