“MERSİN’DE SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUK SAYISI AZALDI" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’DE SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUK SAYISI AZALDI"


 

Mersin İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında Mersin’de önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, Türkiye’ye örnek model olan ’Çocuk Koruma Mobil Ekip’ çalışmalarıyla sokakta çalışan çocuk sayısının ciddi oranda azaldığını söy

Sarı, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye'de bu yılın 'Çocuk İşçiliği ile Mücadele' yılı ilan edildiğini kaydeden Sarı, "Çocuk işçiliği tüm dünyanın karşı karşıya olduğu ortak sorundur. Dünyada yaklaşık 200 milyon civarında çocuk işçinin olduğu tahmin edilmektedir. Ülkemizde ise bu rakam 900 bin civarındadır. Ülkemizde ve dünyada çocukların çalıştığı alanlar tarım, sanayi ve sokakta çalışanlar olarak karşımıza çıkıyor" dedi.  Son yıllarda yapılan çalışmalarla temeli yoksulluk olan çocuk işçiliğinde belirgin bir azalma görüldüğünü belirten Sarı, "Özellikle dar gelirli ailelere yönelik yürütülen sosyal yardım politikalarıyla çocuk işçiliği büyük ölçüde engellenmiştir. Çocuk koruma kanunu ve diğer kanunlarla bağlı çıkarılan genelgeler sayesinde çocuk işçiliği ile mücadelede tüm illerimizde ulusal eylem planı oluşturulmuştur. Bu kapsamda Mersin'de de, Türkiye'ye örnek model oluşturan 'Çocuk Koruma Mobil Ekip' çalışmalarıyla, sokakta çalışan çocuk sayısında ciddi oranda azalma görülmektedir. Suriye'den gelen sığınmacı çocuklara rağmen bu başarı sağlanmıştır" ifadelerini kullandı. Sarı, çocuk işçiliğinin önlenmesinde ailelerin ve toplumun bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını aktardı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA