SOKAĞIN SESİ BEYAZ PERDEYE AKTARILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOKAĞIN SESİ BEYAZ PERDEYE AKTARILDI


 

Mersin’de farklı kültürleri yansıtan sokak müzisyenleri “Sokak Müzisyenleri Belgeseli çalışması ile beyaz perdeye aktarıldı. Belgesel izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Haber Merkezi

Fotoğraf Sanatçısı Ali Osman Abalı, Mersin’de sokak müzisyenlerini beyaz perdeye aktardı.  Abalı’nın yönetmenliğini yaptığı Mersin Sokak Müzisyenleri Belgeseli, Mersin Elektrik Mühendisleri Odası’nda sanatseverlerle buluştu.  Grup Waweyli, Berjuhi, Perperik, Yegâh, Ardil ve İlker Zorer’in kayda alındığı belgeselin yönetmen ve görüntü yönetmenliğini Ali Osman Abalı yaparken; kurgusunu Şerif Polat ve Ali Osman Abalı, renk düzenlemesini Ümit Demir, hava görüntüsü çekimlerini Haluk Doğan Güneş, ses miksajını Erdem Altınses, afiş tasarımını Tülin Şahin Okay, seslendirmesini Cihan Barış Budak, özgün müziğini Bager Şen, metin yazarlığını Adil Okay, çevirisini ise Mustafa Akgün yaptı. Belgeselin ilk gösterimine ilgi yoğun oldu.

“KOLLEKTİF BİR ANLAYIŞLA YAPTIK”

Belgeselde yer alan müzisyenlerin de katıldığı gösterim sonrası söyleşiye geçildi. İzleyicilerin sorularını yanıtlayan Ali Osman Abalı “Biz bu işi kolektif bir anlayışla yaptık. Düşük bir bütçeyle ortaya böyle bağımsız bir belgesel çıkarttık. Çünkü herkes elinden gelen desteği sundu. Kimi çekimde mikrofon tutarak, kimi arabasıyla, kimi metinlerde, kimi çeviride, kimi seslendirmede kimiyse fikir verme konusunda yüreğini koydu. Onların bu afişte isminin yazması bizim için daha değerlidir. Herhangi bir büyük sermayenin logosunun bu afişte yer almasındansa bu işe yüreğini koyanlarının isminin yazılı olması daha anlamlıdır” dedi. Belgeseli izlemeden birkaç gün evvel sahilde bir grubun zabıta müdahalesine maruz kaldığını belirten bir izleyici ise tanık olduklarını dile getirdi. Belgeselde yer alan ve sözü edilen müdahaleye maruz kalan Ardıl grubundan Eray “Bahsettiğiniz müzisyenler bizlerdik. Halk bize destek vermek istiyor bu tip durumlarda. Ama biz halkla kolluk kuvvetlerini veya zabıtaları karşı karşıya getirmek istemiyoruz. Çok hassas bir çizgi bu. Ama yine de bize ve bütün sokak müzisyenlerine destek veren herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA