MERSİN’DE ÇİLEK ÜRETİCİLERİ SEZONU MUTLU KAPATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ÇİLEK ÜRETİCİLERİ SEZONU MUTLU KAPATTI


 

Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin’in Silifke ilçesinde hasat tamamlanırken, tarlada kilogram fiyatının sezonu 4 liradan kapatması çiftçileri sevindirdi.

Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Türer yaptığı açıklamada, çilek hasadının aralık ayında örtü altında başladığını, açık alanda ise nisan ayından itibaren ürün alındığını hatırlattı. Havaların sıcak gitmesinden dolayı son hasadın da yapıldığını belirten Türer, haziran ayı içerisindeki çileklerin reçellik olarak kullanıldığını, topraksız tarımda 150 dönüm arazide çilek yetiştiriciliği yapıldığını, dönüm başına açıkta 4 ton, topraksız tarımda ise 8 ton ürün alındığını belirtti. Çileklerin havaların sıcak olması nedeniyle erken başladığını belirten Türer, “Çileklerimiz Mart-Nisan ayında çıktı. Haziran ayında bitti. Çileklerimiz ihracata erken başladı. Şu anda halen ihracat var. Ancak çilek yok. Sıcak havanın etkisi ile erken bitti. Çilek fiyatları sezona 4-5 Lira arasında başladı. Reçellik çilek 3 lira, ihracata ise 4 lira 60 kuruştan Rusya, Dubai ve Katar’a gönderildi” dedi.

Türer, bu yıl 20 bin dönüm araziden 80 bin ton hasat yapıldığını belirterek, Silifke çileğinin kalitesi ve dayanıklılığı nedeniyle yoğun talep gördüğünü söyledi. Hasadın tamamlanmasıyla tarlaların yeni sezona hazırlık sürecinin başladığını aktaran Akdoğan, “Çilek aralıktan temmuz ayına kadar hasat edilebiliyor. Üretim periyodunun yaz aylarında da devam edilmesi ve 10 aylık bir üretim periyodu yakalamak için yayla köylerinde de çilek üretimi için çalışmalar yapılıyor” diye konuştu. Silifke’de sofralık çilek hasadının sona erdiğini belirten Türer, ürün kalitesinin yüksek olması ve soğuk hava depoları ile ön soğutma tesisleri bulunmasının, Silifke çileğinin pazarlanmasında büyük avantajlar sağladığı gibi marka haline geldiğini söyledi. Türer, çilekten 3 bin ailenin, dolaylı yollardan 10 bin kişinin faydalandığını söyledi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA