ÇEŞMELİ – TAŞUCU OTOYOLUNDA TARİH 14 AĞUSTOS | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇEŞMELİ – TAŞUCU OTOYOLUNDA TARİH 14 AĞUSTOS


 

Mersin’de uzun yıllardır kanayan yara olan Çeşmeli Otobanı’nın Taşucu’na kadar uzatılması ile ilgili iktidar tarih verdi. Yazılı bir açıklama yapan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu’na ilişkin ihaleye çıkıldığını belirterek ihaleye gelen tekliflerin 14 Ağustos’ta açılacağını ve hem

Elvan, “Mersin için en önemli projelerimizden biri Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi’ydi. Genel seçimler öncesinde milletimize bu yolun yapımı için söz vermiştik. Ve seçim döneminde çalışmalara başladık. 1,5 yıl gibi kısa bir sürede bu yolumuzun projesini yaptırdık ve hemen ardından ÇED sürecini tamamladık. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra yolumuzun yapımını Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayına sunduk. Kısa bir sürede bu süreç tamamlandı. YPK kararı onaylandı. Hemen ardından da yolun yapımı için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyordu. Bu da alındı. Söz konusu süreçlerin tamamlanmasının ardından yolun yapım aşamasına geldik. Nisan ayında yolun ihalesine çıkıldı. İhaleye teklifler alınmaya başladı. Bu teklifler 14 Ağustos’a açılacak ve Yap-İşlet-Devret Modeli ile hemen yolun yapım aşamasına geçilecek” dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’de verdikleri her sözün takipçisi olduklarını vurgulayarak, her projeyi adım adım takip ettiklerinin altını çizdi. Mersin’de ulaşım alt yapısının güçlendirilmesine yönelik çok sayıda projenin hızla ilerlediğini belirten Elvan, “Karayollarında Mersin’in hemen hemen tüm ilçelerinde Bölge Müdürlüğümüz çalışmalarını sürdürüyor. Şuan devam 43 adet karayolu projemiz var. Mersin adeta bir şantiyeye dönüşmüş durumda. Tünellerle, viyadüklerle aşılamaz denilen yolları aşıyor, geçilemez denilen dağları geçiyoruz. Bu projelerimiz tamamlandığında hem Mersin’in kendi içerisinde hem de Mersin’in diğer illerle bağlantıları güçlenecek, mesafeler kısalacak. Tek derdimiz var, o da Mersin’in gelişmesi ve kalkınması. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah Mersin’i Akdeniz’de hak ettiği noktaya ulaştıracağız. 1 Kasım 2015’te söz verip de başlamadığımız hiçbir projemiz kalmadı. Hatta bunların üstüne söz vermediğimiz halde çok sayıda projeyi ekledik. Bütün projelerin ve verdiğimiz her sözün takipçisiyiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA