BARO’DA YEŞİLBOĞAZ DÖNEMİ BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO’DA YEŞİLBOĞAZ DÖNEMİ BAŞLADI


 

Mersin Barosu’ndan hafta sonu gerçekleşen olağanüstü genel kurulda 787 oy alarak Mersin Barosu Başkanlığına seçilen Avukat Bilgin Yeşilboğaz mazbatasını alarak görevine başladı.

Mersin Barosu eski başkanı Ali Er’in milletvekilliği seçimleri nedeniyle gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda 787 oy alarak baronun yeni başkanı olan Av. Bilgin Yeşilboğaz mazbatasını alarak görevine başladı. Mersin Adliyesi içerisinde yer alan Baro Hizmet binasında gerçekleştirilen törene Divan Başkanı Halit Akın, divan üyeleri, Mersin Barosu eski Başkanları Av. Alpay Antmen, Av. İsa Gök, Av. Halit Akın, Av. Hulki Özel, Av. Şengün Erdoğan ve avukatların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Mazbata töreninde; Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Divan Başkanı Av. Halit Akın’dan mazbatasını teslim aldı.

“RANT VE TALAN DÜZENİNE KARŞI DURACAĞIZ”

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz yaptığı teşekkür konuşmasında “Atatürk ilkeleri ile Cumhuriyet ve demokrasi ile onun kazanımları konusunda ödünsüz tavır almak, insan hakları alanında yapılan her türlü olumsuz müdahale karşısında her ne koşulda olursa olsun dimdik durulması, bu kavramın hak ettiği anlam ve pratiğine kavuşturulmasını ilke edinmek; adli makamlardaki keyfi ve ayrımcı uygulamalara karşı mücadele etmek, havamıza, toprağımıza, suyumuza yönelik rant ve talan düzenine karşı durmak, dil, din, ırk, mezhep, renk, cinsiyet ve cinsel eğilim ayırt etmeksizin her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, adalete erişimin, hak arama hürriyetinin, adil yargılanma ve savunma hakkının güçlenmesi ve yaşama geçmesi için çalışmak, kadına ve çocuğu yönelik şiddetin ve ihlallerinin önüne geçilmesi için mücadele etmek, ekonomik ve mesleki sorunlarımızın çözümünde aktif ve etkin rol almak, mesleki itibarımızı ve saygınlığımızı korumak ve yükseltmek, kentimizde bir arada yaşama kültürünü hakim kılmak, mesleğin istihdam alanlarının genişletilmesi yönünde çalışmalar yapmak, kamuda ve özelde çalışan meslektaşlarımızın hak ettiği saygı ve ekonomik duruma kavuşturmak olacaktır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA