“SORUNLARI 50 YIL DAHA UZATACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SORUNLARI 50 YIL DAHA UZATACAK”


 

İmar affı ile ilgili vatandaşa uyarılar yapan Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanı Sinan Can, uygulamaya tepki göstererek “Ülkemizin geleceği, belki bir 50 yılı daha sosyolojik, toplumsal, ekonomik ve mekânsal birçok soruna gebe bırakılmaktadır” diye belirtti.

Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can yayımladığı yazılı açıklamada18 Mayıs 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren imar affı ile ilgili vatandaşa önemli uyarılarda bulundu. 9 Haziran 2018 itibariyle af başvurularının başladığını hatırlatan Can, şunları söyledi: “İmar affıyla beraber doğal, ekolojik ve sit alanlarımızın talan edilip amaç odaklı değil kullanım amacının dışında bir araç odaklı kullanımının önü açılıp kamu yararı olmayan özel bir af statüsü içerdiğini vurgulamak ve kamuoyunu aydınlatmak gerekiyor. İmar affıyla birlikte çevre adına; Devlet güvencesinde korunması gereken tarihi, kültürel ve doğal değerlerimiz gözden çıkarılmaktadır. Çevrenin talan edilmesinin önü açılmış, ekolojik yıkıma göz yumacak, verimli tarım arazilerinin yasa dışı yapılaşmaya açılmasının önü açılmaktadır.”

“TOPLUMSAL, EKONOMİK VE MEKANSAL BİRÇOK SORUNA GEBE BIRAKILMAKTADIR”

İmar affının çevresel etkilerinin ve kentleşme açısından getireceği sorunlara bakılmaksızın doğal alanlara kaçak olarak yapılan sanayi yapıları ile kentlerin siluetlerini olumsuz etkilemeye devam edeceğini bildiren çevre mühendisleri, “Kentlere maliyeti toplum tarafından karşılanan, büyük altyapı sorunlarına yol açan, donatı standartlarını düşüren yüksek katlı yapılaşmalar  da bu yasadan yararlanmaktadır. Bu uygulamanın hayata geçirilmesiyle ülkemizin geleceği,  belki bir 50 yılı daha sosyolojik, toplumsal, ekonomik ve mekânsal birçok soruna gebe bırakılmaktadır. İmar aflarının her zaman kente, çevreye ve yaşam alanlarına olumsuz etkisi olmuştur. İmar aflarından sonra kaçak yapı üretimi arttığı gibi yurttaşlar arasında da eşitsizlikler yaratmıştır” diye belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA