“ONUR HAFTASI BU YIL YOK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ONUR HAFTASI BU YIL YOK”


 

Mersin LGBT 7 Renk Derneği üyesi Mihrican Zorlu Günok, Türkiye’deki seçim gündemi yoğunluğu nedeniyle bu yıl Mersin Onur Haftası etkinliklerini düzenlemeyeceklerini açıkladı. Üzgün olduklarını ifade eden Günok, “Tüm LGBTİ camiasından özür dileriz” açıklaması yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin LGBT Yedi Renk Derneği üyeleri, düzenledikleri basın toplantısında son 3 yıldır haziran ayında gerçekleştirilen Onur Haftası etkinliklerinin bu yıl yapılmayacağını duyurdu. Dernek binasında açıklama yapan Mersin LGBT Yedi Renk Derneği üyesi Mihrican Zorlu Günok, ülkedeki siyasi gündem yoğunluğu ve 24 Haziran ile 8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimler nedeniyle bu yıl İnsan hakları teması ile gerçekleştirmesi planlanan etkinliklerin organize edilmeyeceğini açıkladı. Günok, “Dernek olarak onur haftasını kutlayamayacağımızı üzülerek belirtmek ister ve bizden bu yönde beklentileri olan tüm LGBTİ camiasından özür dileriz” diye konuştu.

“TÜM LGBTİ CAMİASINDAN ÖZÜR DİLERİZ”

Onur haftası etkinliklerinin New York’ta bulunan Stonewall Inn isimli mekânda 1969 yılında yaşanan ayrımcılık olaylarının ardından 4 gün boyunca polis şiddetine karşı direnen eşcinsellerin öncülük ederek başlattığını hatırlatan Günok, bu geleneğin LGBTİ Hareketi açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi. Sözlerinin devamında geçen sene kentte gerçekleştirdikleri 3’üncü onur haftası etkinliklerinde baskı ve tehditlere maruz kaldıklarını hatırlatan Günok, “Onur Haftası etkinliklerinin Mersin’de kamusal görünürlük açısından büyük bir aşama kaydedilmiştir. Ancak ne var ki; ülkenin içinde bulunduğu politik gündem ve 24 Haziran ve 8 Temmuz’da yapılacak seçimlerin yarattığı yoğunluk dolayısıyla bu sene Mersin LGBT 7 Renk Derneği olarak onur haftasını kutlayamayacağımızı üzülerek belirtmek ister ve bizde bu yönde beklentileri olan tüm LGBTİ camiasından özür dileriz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA