CHP İNCE’Yİ BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP İNCE’Yİ BEKLİYOR


 

CHP İl Başkanı Adil Aktay, Mersinlileri partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki mitingine davet ederek; “24 Haziran’da hukuk dışılık kaybedecek, milletin adalet ve değişim arzusu kazanacaktır” yorumunda bulundu.

Mehmet Nabi Batuk

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, İl Başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısında Tüm Mersinlileri partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Mersin  mitingine davet etti. Açıklamaya CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak’da katılırken kent gündemindeki güncel konular ile ilgilide ayrıntılar paylaşıldı. İktidar partisi AKP’nin  kamu kaynaklarını ve hukuksuz bir şekilde kullandığını ifade eden Aktay, Değişime engel olmak isteyenler ise beyhude bir çaba içerisindeler. Devletin bütün olanaklarını hukuksuz bir şekilde AK Parti için kullanıyorlar. Kamu bürokrasisi maalesef  AK Parti’nin seçim çalışmaları için seferber edilmiş durumda. Muhtarlar tehdit ediliyor. İlçe Seçim Kurulu kararlarını uygulayan belediyeler tehdit ediliyor. Kentin çeşitli yerlerinde reklam panolarındaki afişlerimiz yırtılıyor” dedi. 

KOCAMAZ HUKUKSUZ PANKARTLARI KALDIRTMADI 
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ve Yüksek Seçim Kurulu’nun ilgili genelgelerine aykırı ve yasak olmasına rağmen AKP’nin seçim afişlerinin elektrik direklerine asması tartışmasına katılan Aktay, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yüklenerek şunları söyledi. “Konunun peşini bırakmadık, bir hukuk mücadelesi verdik ve nihayet Yüksek Seçim Kurulu, dün itibariyle, bizi haklı buldu ve o pankartların kaldırılması gerektiğine karar verdi. AK Parti ve MHP'nin usulsüzlüklerinden biri, Yüksek Seçim Kurulu tarafından tespit ve tescil edilmiş oldu. Bütün bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kocamaz ise “pankartlar içime sinmedi” diyerek işin yanlışlığını yarım ağızla da olsa kabul etti ama, maalesef gereğini yapmadı. O pankartları oradan kaldırtmadı.

“ZAMANI GELMİŞ BİR DEĞİŞİMİN ÖNÜNDE HİÇ KİMSE DURAMAZ”
AKP ve MHP’nin kamu kaynakları üzerindeki hukuk dışı, keyfi uygulamalar için son tarih yaklaşıyor” diyen Aktay, Mersinlilere Muharrem İnce’nin mitingine katılım çağrısı yaparak şunları söyledi: “24 Haziran’da hukuk dışılık kaybedecek, milletin adalet ve değişim arzusu kazanacaktır.  Zamanı gelmiş bir değişimin önünde hiç kimse duramaz. Şimdi biz de böyle bir değişimin arifesindeyiz. Kavga ve gerginlikten yorulmuş; haksızlıklara, adaletsizliğe yeter diyen milyonlar, dalga dalga bu ülkeyi değiştirmeye hazırlanıyor. Bu artık bir dip dalgası değil, bu dev bir dalga. Milletin huzura, barışa, refaha kavuşma isteği bir tsunami gibi geliyor. Muharrem İnce, Mersinlilerin misafiri olacak. Yapacağı miting, milletin bu değişim arzusunun en coşkulu göstergelerinden biri olacak. Türkiye'yi normalleştirip, gelişme ve kalkınma rotasına sokabilmenin tek yolu var:  İktidarı bir şahsa değil, millete vermek.  İktidarı millete vermeye yeminli, bir partinin değil, herkesin Cumhurbaşkanı olacağını ilan eden Muharrem İnce, şehrimize geliyor.”

“ERDOĞAN VE BAKANLAR İL YÖNETİMİNİ HAŞLIYOR”
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ının Mersin Mitingi hakkında konuşan CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, ise “Mersin’de durumlarının iyi olmadığını görüyorlar. Kuzucubelen’de yanımda oturan AKP’nin ileri gelenlerinden bir tanesi kulağıma eğilerek ‘Siz iyi durumdasınız ama bizim parti iyi durumda değil’ dedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin mitinginde il başkanını haşlamış. Bakan Lütfi Elvan başka bir yerdeki kalabalıkta il başkanı ve diğer milletvekillerini haşlamış. Bu kadar kalabalık mı olur demişler. Bu yüzden biz asla moralimizi bozmayacağız. Son süreçte daha da birlikte olmamız lazım. Seçimler için mitingler çok önemlidir. Biz Kahramanmaraş ve Gaziantep’te olduğu gibi taşıma olmadan binlerce insanı toplayabiliyorsak durumuz gayet iyi durumdadır. Bu yüzden Mersin bizim için çok önemlidir. Çünkü Mersin Mitingi Erdoğan için bir hayal kırıklığı oldu. Çünkü normaldeki AKP mitinglerinin yarısı kadar insan gelmişti” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA