“24 HAZİRAN’I DEMOKRASİ BAYRAMI YAPALIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“24 HAZİRAN’I DEMOKRASİ BAYRAMI YAPALIM”


 

Mersin’de bir dizi temaslarda bulunan İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz, “24 Haziran akşamını demokrasi bayramı yapalım” dedi.

SONER AYDIN

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere kent gelen İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Devlet eski Bakanı Ayfer Yılmaz basınla bir araya geldi. İYİ Parti il örgütü ve milletvekilleri ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Yılmaz, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

“YENİDEN BARIŞALIM, BİRLİK OLALIM”
Türkiye’nin son derece önemli bir seçim arifesinde olduğunun altını çizen Yılmaz, ekonomik kriz altında seçime gidildiğini savundu. Türkiye’de artık bir rejim değişikliğinin tartışılmaya başlandığını kaydeden Yılmaz, “Rejim değişikliğini, büyük bir ekonomik sıkıntı içerisinde tartışıyoruz ve böyle bir süreçte seçime gidiyoruz. Biz tek adamlığı mı yoksa demokrasiyi mi oylayacağız? Demokrasi demek milletin egemenliği demektir. 94’te de kriz yaşadık,2000’de de kriz yaşadık ama birlik olursak bu krizin altından kalkarız. Birlik ve beraberliğimizi sağlamamız gerekiyor. Çok fazla kutuplaştırıldık, çok ötekileştirildik. Hoşgörüyü unuttuk, ne yazık ki öfke toplumu olduk. Şimdi tekrardan normalleşelim, barışalım, birlik olalım, birbirimizi kucaklayalım ve 24 Haziran akşamını bir demokrasi bayramı yapalım” dedi.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GARANTİ ALTINA ALACAĞIZ”
Göreve geldiklerinde basın alanında çeşitli değişiklikler yapacaklarını dile getiren Yılmaz, “İYİ Parti olarak yola çıktığımızda tüm özgürlükleri garanti altına almayı garanti altına almayı taahhüt ettik. Bunun yasalarını da hazırladık. CHP ile komisyonlarımızı kurduk. Yasaları değiştirmemiz lazım. Mesleğin güvence altına alınması ve sorumluluklarının belirlenmesi gerekli. Bunu yeni baştan yazıyoruz. Basın İlan Kurumu ve Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü’nü birleştirip, yolunuzu açan, daha rahat çalışacağınız bir sistem kuracağız. Bizler sizin önünüzü, ülkenin önünü açmak için çalışacağız” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA