YEREL BASIN EMEKÇİLERİ SERTİFİKA ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEREL BASIN EMEKÇİLERİ SERTİFİKA ALDI


 

Mersin’de yerel basın emekçileri için hayata geçirilen ‘Yerel Basın Seminerleri’ sona erdi. Alanında uzman akademisyenler ile buluşan yerel basın emekçileri seminer sonunda sertifika aldı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de Maya Derneği ve Friedrich Ebert Stiftung Derneği’nin ortaklaşa Kültürhane desteğiyle yürüttükleri Yerel Basın Seminerleri sona erdi. Etkinlik kapsamında 15 hafta boyunca; Esengül Ayyıldız, Taylan Koç, Günal Kurşun, Yüksel Taşkın, Nilgün Toker, Elif Çongur, Aslı Davas, Melda Yaman, Sevilay Çelenk, Hakan Altun, Metin Altıok, Bülent Şık, Cavidan Soykan, Ayşe Gül Yılgör ve Nadire Mater gibi alanlarının en usta akademisyenleri yerel basın emekçikleri ile buluştu. 

“YEREL BASINA ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ”
Kültürhane’de düzenlenen sertifika dağıtım etkinliğinde söz alan Proje Koordinatörü Ulaş Bayraktar, akademisyenler ile yerel basın emekçilerini bir araya getirerek onların bilimsel birikim ve teknik becerilerinin gelişmesine katkı vermeyi amaçladıklarını dile getirdi. Bayraktar,  yerel basının siyasetin yerel düzeyde ve ulusal çapta demokratikleşebilmesi adına sahip olduğu önemi her zaman teslim ettiklerini ve bu amaçla Kültürhane’de yerel basın köşesi ve haftalık gündem programlarına özel önem verdiklerini ifade etti. 

ETKİNLİKLER SÜRECEK
“Seminerleri de aynı niyetle kurguladık ve hayata geçirdik” diyen Bayraktar, “Davet ettiğimiz isimler alanlarının en mahir hocaları olmalarının yanında Nadire Mater hariç hepsi çeşitli KHK’larla işlerinden edilmiş akademisyenler. Böylece yerel basın emekçilerini bu usta isimlerle bir araya getirirken, bir yandan da hocalarımızın birikimlerini sunabilmelerini sağlamayı hedefledik. Seminerlerin ardından düzenlediğimiz Maya Umut Sohhbetleri ile de onların Mersin kamuoyu buluşturmaya çalıştık. Gerçekten de hem seminerler, hem de sohbetler çok renkli ve yararlı geçti. Bu tür çalışmaları Maya Derneği olarak sürdürmeyi, Kültürhane olarak onlara ev sahipliği yapmaya devam etmeyi umuyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA