GÜÇLÜ MERSİN LOBİSİ MEYVE TOPLAMAYA BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜÇLÜ MERSİN LOBİSİ MEYVE TOPLAMAYA BAŞLADI


 

Mersin üş dünyası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) tarihinin en güçlü temsil dönemini yaşıyor. Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu TOBB yönetim kurulu üyesi olurken, 11 isim de farklı kurullarda temsil görevi üstlendi.

HEDİYE EROĞLU

Mayıs ayında gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Seçimli 74. Genel Kurulu’nda birlik bünyesinde önemli görevler üstlenen Mersin iş dünyası, güçlü lobinin meyvelerini toplamaya başladı.
TOBB’un Mayıs ayında gerçekleştirilen 74. Seçimli Genel Kurulunda; Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Cihat Lokmanoğlu TOBB Yönetim Kurulu ve Deniz Ticaret Odaları Konsey Üyeliğine seçildi. 
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, TOBB Genel İdare Kurulu Üyeliği ile Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcılığına seçildi.
Mersin Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir TOBB Genel İdare Kurulu Üyeliğine ve Ticaret Borsaları Konsey Üyeliğine seçildi. 
MDTO Meclis Başkanı Levent Dipçin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jozef Atat ve Sayman Üye Atahan Çukurova, Deniz Ticaret Odaları Konsey Üyeliğine seçildi. 
Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Torunoğlu Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliğine seçildi.
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya Ticaret Borsaları Konsey Üyeliğine seçildi. 
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ile MDTO Meclis Üyesi Ayla Harp TOBB Dış İlişkiler Komisyonu Üyeliğine seçildi.
Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarı TOBB Turizm Komisyonuna seçildi.
MTSO Meclis Üyesi Mustafa Kabadayı TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komitesi üyeliğine seçildi.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise TOBB Gümrük Kapıları Denetleme Kurul üyeliğine seçildi. 

MDTO BAŞKANI CİHAT LOKMANOĞLU, TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU
TOBB’daki bu görevler ile ilgili MDTO ev sahipliğinde Hilton Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında Mersin iş dünyasının önde gelen isimleri basının karşısına çıkarak, yapacakları çalışmaları anlattı. 
İlk olarak söz alan TOBB Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen MDTO Başkanı M. Cihad Lokmanoğlu, Mersin’in odalar birliğinde temsil gücünün son zamanlarda arttığını ve bugün üstlenilen görevler ile en güçlü döneme gelindiğini söyledi.
Söz konusu görevlendirmelerle Mersin iş dünyasının temsil gücünün arttığını ve yeni görevlendirmelerin bölgenin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu aktaran Lokmanoğlu, “Mersin’de hizmet veren Oda ve Borsaların temsilcileri, ülkemiz iş dünyasının ve ekonomisinin nabzını tutan TOBB çatısı altında, özel sektöre ait sorunların çözümü için çaba gösterirken, ‘bölgemizin ihtiyaçlarını Ankara’da daha gür bir sesle dillendirmek’ ve ‘dayanışma, birliktelik ve ortak akıl etrafında bir araya gelerek güçlü bir Mersin Lobisi oluşturmak’ konusundaki kararlılığını ifade etmektedir.
Mersin’de faaliyet gösteren Oda ve Borsaların temsilcileri, yeni dönemde TOBB çatısı altında birlikte, uyumlu ve verimli çalışacaklarına inanmakta, bu süreçte Mersin Oda ve Borsalarına teveccüh gösteren, desteklerini esirgemeyen TOBB Yönetim Kurulu Başkanı sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerini sunmaktadır” dedi.

“HEYECAN VE UMUT VERİCİ”
Lokmanoğlu daha sonra şu açıklamayı yaptı; “Bildiğiniz gibi, 15 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen TOBB 74. Genel Kurul toplantısında güzel gelişmeler yaşandı ve bölgemizde faaliyet gösteren Oda/Borsaların temsilcileri Ankara’dan önemli görevler üstlenerek döndü. Ülkemiz özel sektörünün sorunlarına çözüm üretmek adına üstlenilen bu görevler, kentimiz adına da heyecan ve umut vericidir.
Mersin iş dünyası, yaklaşık 50 yıl aradan sonra Ankara’da, TOBB çatısı altında bu kadar güçlü bir şekilde temsil edilecektir. 1960’lı yıllarda Mersin Ticaret Borsası’ndan Emin Yıldız, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Fehami Kuzeyman ile Mustafa Nihat Sözmen TOBB’un Yönetim Kurulu’nda görev almışlardı. Bu vesileyle değerli iş insanlarımız merhum Emin Yıldız’ı, merhum Fehami Kuzeyman’ı ve merhum Mustafa Nihat Sözmen’i huzurlarınızda saygı ve minnetle anıyorum.

BÖLGENİN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA GÖRÜLDÜ
Bu görevlendirmeler; bölgemizin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Aynı zamanda ülkemiz iş dünyasının ve ekonomisinin nabzını tutan TOBB’da hem kentimizin hem de camiamızın daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi anlamına gelmektedir.
Bizler; içinde yaşadığı kente gönül vermiş, üyelerine ve kente hizmet etme ortak paydasında birleşmiş, ülkesi adına yeni sorumluluklarla donanmış iş insanları olarak, iş dünyamıza ait sorunları TOBB çatısı altında çözebilmek için; birlikte daha güçlü ve daha verimli bir şekilde çaba gösterirken, bölgemizin sesini karar alıcılara daha gür bir şekilde ileteceğimize yönelik arzumuzu ve kararlılığımızı da buradan bir kez daha vurguluyoruz.
Bu kentte faaliyet gösteren tüm Oda ve Borsalar geçmişten beri, kentin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak üzere çalışmalar yapıyor. Kentin geleceğini ilgilendiren karar ve adımlarda samimi, iyi niyetli ancak birbirinden kopuk ve bağımsız adımlar atmak yerine, -hele ki Ankara’da bu kadar güçlü bir temsil fırsatı bulduğumuz böyle bir dönemde- meslek odalarımızın ve kentin tüm dinamiklerinin “birlikte” hareket etmesinin büyük yarar getireceğine inanıyoruz. Mersin Oda ve Borsa temsilcileri olarak ‘dayanışma, birliktelik ve ortak akıl etrafında bir araya gelerek çözüm üretme’ arzumuzu bir kez daha sizlerin önünde yineliyoruz. Hem ülkemizin hem kentimizin kalkınması için verdiğimiz mücadeleyi yeni dönemde çok daha güçlü bir şekilde sürdüreceğiz”.

“AĞLAMAYANA MEME VERMEZLER”
Daha sonra söz alan MTB Başkanı Ö. Abdullah Özdemir de, Mersin’de 9 tane oda ve borsa bulunduğuna dikkat çekerek,” Bunların 3’ü merkezde, 2’si Tarsus’ta diğerleri de Erdemli, Silifke. Mut ve Anamur’da. Bunlar esasında büyük bir güç. Cihat kardeşimin dediği gibi 1960’lı yıllarda Mersin bir atak yapıyor hatta Erbakan Mersin’den dele olarak gidiyor TOBB’un genel sekreterliği ve başkanlığına kadar gidiyor. Mersin o zaman TOBB’da çok önemli bir şehirdi. 1988 ile 1992 arasında MTSO Başkanı Ahmet Bey konsey başkanlığını yapıyor TOBB’da. Geçen dönem bu görev bana da nasip oldu.
Bunlar Mersin olarak aldığımız yeterli görevler değildi. 2017’de TOBB seçimleri normal döneminde Ekim-Kasım’da yapılacaktı. 
Eylül ayında Mersin’de bir toplantı yaptık. Tüm iş dünyası oradaydı ve bu toplantıda Rıfat beye; Mersin çevresinde bulunan illerden; Gaziantep, Konya, Kayseri, Antalya’dan bir farkı var, bu fark nedir? TOBB’a bir veya birden fazla yönetim kurulu üyeliği seçildi. Bizim başımız kel mi dedik? Ağlamayan çocuğa meme vermezler. İsteyenin bir yüzü kara, vermeyen Rıfat’ dedik. Bugün gelinen nokta tesadüf de olabilir, sözlerimizin dikkate alınması da olabilir ama neticesi sevindirici.  
Öte yandan iller iller ile ülkeler ülkeler ile yarışır. Sizim her yerde Antalya, Gaziantep ile yarışmamız lazım.
Cihat Lokmanoğlu’nun bu görevi hak ettiğine inanıyor ve yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum” diye konuştu. 

“BÖLGESEL KALKINMA STRATEJİSİ ORTAYA KOYMAMIZ LAZIM”
Daha sonra söz alan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan da, Mersin için TOBB gibi önemli kurumlarda yer alınması gerektiğini her platformda dile getirdiklerini söyleyerek, “Neticede böyle güzel bir tablo ortaya çıktı. Aramızda ufak tefek rekabet olmadığı değil. Kendi içimizde de rekabetler oldu ama neticede güzel sonuçlar elde ettik. Herkese başarılar diliyorum. Hep birlikte güzel şeyler paylaşacağız.
Komşu odalar ile işbirliği içine girip belki de bir bölgesel kalkınma stratejisi ortaya koymamız lazım. Onun için sık sık bir araya gelmemiz, ortaya bir stratejik kalkınma planı koymamız gerektiğine inanıyorum. 
Mersin çok geniş bir hinterlanda hizmet eden bir şehir. Güneydoğu’dan Karaman’a çok geniş bir hinterlanda hizmet ediyor. Mersin’in imkanları ne kadar iyileştirilir ise civardaki illere. Türkiye’ye de o kadar iyi hizmet ederiz” dedi.  

“ADANA’DA, ANTALYA’DA, KONYA’DA GAZİANTEP’TE NE VARSA MERSİN’DE DE OLSUN”
Kızıltan’ın kendisine sataştığı esprisi ile kısa bir açıklama daha yapan Başkan Özdemir ise, “Biz Adana’da, Antalya’da, Konya’da Gaziantep’te ne varsa Mersin’de de olsun diyoruz. Adana Borsası, Ticaret Odası ile işbirliği yapma diyen yok. Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan  dolayı ister istemez Mersin ile Adana iç içe girmiş vaziyette. Beraber çalışmak mecburiyetindesiniz. Kayseri’deki, Konya’yı gelişmeyi gördüğünüz zaman neden Mersin’de olmasın diyoruz” dedi. 
Son olarak Başkan Cihat Lokmanoğlu, herkesin hemen hemen aynı görüşte olduğunu ortak heedfin Mersin’in, ülkenin kalkınması olduğunu belirterek, “Gazinatep’in sanayisi olmasa bizim limanımız çalışmaz. Bölgesel işbirliği önemli” dedi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA