SERTİFİKALI DOĞALGAZ FİRMALARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERTİFİKALI DOĞALGAZ FİRMALARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI


 

Mersin’de bir süre önce faaliyete geçen Mersin Doğal Gaz Sertifikalı İş Adamları Derneği’nin (MERDOSİAD) hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de faaliyet gösteren sertifikalı doğalgaz firmaları tarafından Mersin Doğalgaz Sertifikalı İş Adamaları Derneği (MERDOSİAD) kuruldu. Sertifikalı doğalgaz firmaları arasındaki işbirliğini sağlamak amacıyla kurulan dernek, doğalgaz sektöründeki sorunlara çözüm aramayı, tüm kullanıcılarda ‘güvenli doğalgaz kullanımı’ algısını oluşturmayı, doğalgazın Mersinlilere güvenli ve emniyetli bir şekilde bölge gaz dağıtım firması Aksagaz tarafından sertifikalandırılmış yetkili mühendislik firmalarının aracılığıyla ulaştırılmasını hedefliyor. 
Bu kapsamda dernek binasının açılış töreni gerçekleştirildi. Törene, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın yanı sıra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları da katıldı. 

“MERSİN SİVİL TOPLUM CAMİASI YENİ BİR DERNEK KAZANDI”
Törende konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, örgütlü olmanın her açıdan mesleklerin güçlenmesi için önemli olduğunu vurguladı. Mersin sivil toplum camiasının yeni bir dernek kazandığını belirten Kızıltan, doğalgazın güvenli ve çevreci bir yakıt olduğunu söyledi. 
“Derneğin en büyük amacının, haksız rekabeti önleyecek şekilde yetkili firmalar tarafından işin titizlikle takibi olduğunu düşünüyorum” diyen Kızıltan şunları söyledi:  
“Bu dernek, diğer kurumlarla ve özellikle Makine Mühendisleri Odası ile birlikte tüketiciyi bilinçlendirmelidir. Makine mühendislerine de büyük iş düşüyor. Merdiven altı dediğimiz haksız rekabet yaratan kişileri iyi denetlemelidir. Mühendislerimiz de bu konuda merdiven altı firmalara alet olmamalıdır. Makine Mühendisleri Odamıza düşen en büyük görev de budur. Umarım derneğimiz başarılı olacaktır.” 

ARIKAN: “KORSAN HAKSIZ REKABETİN EN HAKSIZIDIR”
MERDOSİAD Başkanı Yavuz Arıkan ise, Mersin’de doğalgaz’a ilginin artmasıyla birlikle, son yıllarda korsan firmaların artması hem tüketiciyi hem de bu sektörün gerçek temsilcileri olan sertifikalı doğalgaz firmalarını mağdur ettiğini söyledi. Güvenli doğalgaz kullanımı konusunda hem tüketiciyi hem de firmaları bilinçlendirmek amacıyla derneği kurduklarını anlatan Arıkan, müşteri memnuniyeti anlayışıyla yola çıktıklarını da kaydetti. 
Doğalgaz sektöründe proje, malzeme ve işçilik standardizasyonunu oluşturmak ve Mersinlilerin standartlara uygun kaliteli hizmet almaları için faaliyet göstermeyi amaçladıklarını aktaran Arıkan; “Korsan haksız rekabetin en haksızıdır çünkü hak sahiplerinin hakkını, çalışanların emeğini devletin de vergisini çalar. Bu düşüncelerle yola çıkarak Mersin’de sektörün en acımasız ve en büyük rakibi yapılan tesisat ve doğalgaz işlerine zarar veren korsan ile mücadele etmek derneğimizin en önlemli hedeflerindendir” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA