SANDIK GÜVENLİĞİ AVUKATLARA EMANET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SANDIK GÜVENLİĞİ AVUKATLARA EMANET


 

Mersin’de avukatlara, Mersin Barosu ile Oy ve Ötesi Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim programı ile sandık güvenliği eğitimi verildi.

SONER AYDIN

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde sandık güvenliğinin sağlanması amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından başlatılan ‘Her Okula Bir Avukat Projesi’ kapsamında Mersinli avukatlara eğitim verildi. Mersin Barosu ile Oy ve Ötesi Derneği organize edilen eğitim programı kapsamında avukatlara seçim günü hangi haklara sahip oldukları konusunda sunum yapıldı. Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde gerçekleştirilen programa çok sayıda avukat katıldı.

“MERSİN BAROSU OLARAK ETKİN ROL OYNAYACAĞIZ”
Eğitim programı öncesi konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı avukat Bilgin Yeşilboğaz, sandık güvenliğinin önemine değindi. Seçmen iradesinin sandığa yansıyabilmesi için avukatlara büyük görev düştüğünü vurgulayan Yeşilboğaz, “24 Haziran’da ülkemizin geleceği açısından çok önemli bir seçim yapılacak. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim bir arada yapılacak. Bu Türkiye’de bir ilk. İlk defa başkanlık sisteminde bir seçim gerçekleştirilecek. Ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu birçok platformda dile getirdik. Gelinen noktada halkımız nasıl bir sistem istediğine karar verecek. Biz hukukçular bu süreç içerisinde ne yapabiliriz diye düşündük. Vatandaşın öncelikle özgür ve bağımsız bir şekilde sandığa gitmesi, sandıkta gerçek iradesini yansıtması ve bu iradesini demokrasi çerçevesinde sonuçlanması için bir eğitim çalışması başlattık. Oy ve ötesinden gelen arkadaşlarımızla birlikte bu bilgilendirmeyi yapacağız. Başka meslek gruplarından olan arkadaşlarımız kadar biz meslektaşlarımıza da düşen görevin önemini biliyoruz. Önemli gerçek iradenin, adaletin ve hukukun tecelli etmesidir. Burada asla bir siyasi düşünce gözetmiyoruz, bu ülke hepimizin. Bu ülkenin geleceğinden hepimiz sorumluyuz. Çocuklarımıza özgür, bağımsız, demokratik bir ülke bırakmayı düşündüğümüz için bu süreçte Mersin Barosu olarak etkin şekilde rol aldık” dedi.
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın konuşmasının ardından Oy ve ötesi Doğu Akdeniz Bölge Sorumlusu Sinem Şahpaz Yalçınkaya tarafından avukatlara sandık güvenliği hakkın sunum yapıldı. Sunumun ardından avukatların soruları yanıtlandı. 

OY VE ÖTESİ NEDİR?
OY ve ÖTESİ, tamamen gönüllü ve siyasi partilerden bağımsız bireyler olarak yola koyuldu. Bir avuç insan olarak başlayan girişim dört ayda şeffaf ve demokratik seçim bilincinin yerleşmesini isteyen 30binin üzerinde gönüllüden oluşan bir gönüllü platformuna dönüştü ve farklı illerden gönüllülerin katılımıyla 50 bin’e yaklaşarak artmaya devam ediyor. Tüzel bir kişilik altında çalışmalarını gerçekleştirmek için 24 Nisan 2014 tarihinde OY ve ÖTESİ Derneği kuruldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde İstanbul’da, Haziran 2014 Yalova’da tekrar eden seçimlerde ve 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıklara sahip çıkmak üzere sandıklarda gönüllü gözlemcilik yaptık ve sayım tutanaklarını toplandı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA