“Cübbenizin hakkını verdiniz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Cübbenizin hakkını verdiniz”


 

Mersin Barosu’na kayıtlı yaklaşık 150 avukat “Her Okula Bir Avukat Projesi” kapsamında sandık güvenliğini sağlamak adına okullarda seçimi yakından takip etti.

HEDİYE EROĞLU

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde sandık güvenliğinin sağlanması amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından başlatılan ‘Her Okula Bir Avukat Projesi’ kapsamında Mersin’de de avukatlar seçimi yakından takip etti.

Geçtiğimiz günlerde Mersin Barosu ile Oy ve Ötesi Derneği tarafından organize edilen eğitim programı kapsamında seçim günü hangi haklara sahip oldukları konusunda eğitim verilen avukatlar oy verme ve sayım işlemleri ile sandıkların adliyeye taşınması sürecini yakından takip etti. 150’yi aşkın avukat sahada aktif görev alarak sandık güvenliği için hazır bulundu. Olası bir hak ihlali ve usulsüzlük yaşanmaması için de vatandaşlara yardımcı olan avukatlar, seçim saatine kadar okulları terk etmedi. Avukatlar oy verme işleminin sona ermesi ile birlikte  Mersin adliyesi içerisindeki İl ve ilçe seçim kurullarına giderek buradaki süreci de yakından takip etti.

 

ADLİYE İÇERİSİNDE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Ayrıca Mersin Barosu da adliye içerisinde bir kriz masası oluşturarak, gelen ihbar ve şikayetleri değerlendirerek, müdahale etti. İhbar ve şikayetler içinde özel bir telefon hattını hizmete açan Baro, sosyal medyada ise oluşabilecek her türlü hukuksuzluğun bildirilmesi için #mersinbarosu #seçimgüvenliği #birliktegüzelgünlere başlıkları ile hasting oluşturdu. “Her Okula Bir Avukat” projesi vatandaşlardan da destek gördü. Özellikle sosyal medyada uygulamayı destekleyen açıklamalar yapan yurttaşlar, “Cübbenizin hakkını verdiniz” diyerek avukatlara minnettarlıklarını ifade ettiler.

 

AVUKATLAR BAZI OKULLARDA ENGELLENDİ

Ancak bazı bölgelerde polisin üst düzey güvenlik önlemi gerekçesiyle okul bahçelerini dahi boşalttığını ve avukatları da dışarı çıkarttığını söyleyen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, buna rağmen il genelinde başarılı bir çalışma yürüttüklerini aktardı.

Yeşilboğaz, “Biz, her konuda olduğu gibi seçimlerin de hukuk ve yasalar çerçevesinde gerçekleşmesi için mücadele eden avukatlar olarak iş başındaydık. Oluşacak her türlü hukuksuzluğa karşı sahada yer aldık” dedi.

Avukatlar proje öncesinde düzenlene toplantı ile bilgilendirilerek, yapması gerekenler anlatılmıştı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA