KAZANLI YOLU; ÖLÜM YOLU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAZANLI YOLU; ÖLÜM YOLU


 

Kazanlı’daki mevcut caddelerin güvenlik açıklıkları nedeniyle vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye attığını söyleyen Kazanlı Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Nurettin Yiğit, Büyükşehir ve Akdeniz Belediyesi yetkililerine duyarlılık çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Akdeniz İlçesi’ne bağlı Kazanlı Mahallesi’nde yollardaki güvenlik açıkları can almaya devam ediyor. Mahalle girişinde yer alan fabrikalar önünde park eden tırlar nedeniyle son olarak aracın geldiğini göremeyen 16 yaşındaki bir genç trafik kazasında hayatını kaybederken; mahalleliler yollardaki trafik işaretleri, aydınlatma ve bariyer gibi güvenlik eksikliklerinin giderilmesini bekliyor. Öte yandan son iki yılda 6 vatandaşın bölgede trafik kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen, Kazanlı Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Nurettin Yiğit, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Belediyesi’ne defalarca yazılı ve sözlü müracaatlarına rağmen yıllardır hiçbir çözümün bulunmadığını kaydetti.  

“SON İKİ YILDA 6 ADET ÖLÜMLÜ KAZA YAŞANDI”
Kazanlı’daki mevcut yolların can ve mal güvenliği için tehlike arz ettiğini kaydeden, Yiğit, “Artık insan güvenliğinin göz ardı edilmemesi gerekiyor. Bizim yaşam alanlarımızda çok sağlıklı bir ulaşım yapısı olduğu söylenemez. Çünkü Kazanlı girişindeki Cumhuriyet Bulvarı’ndan Kazanlı’nın çıkışına kadar olan yerin hemen hemen hepsinde güvenlik zafiyetleri var. Kazanlı’nın girişinde yer alan fabrika önlerinde onlarca tır yan yana çift şeritli olmak üzere yolu kapatıyorlar. Bu durum hem yayalar hem de diğer sürücüler için tehlike arz etmektedir. Orada milyonlarca liralık yatırım yapan firmalar bu tırlar için güvenli bir otopark alanı neden oluşturmuyorlar? Burada araçlar arasında çıkan herhangi bir canlıyı yoldan geçen araçlar fark etmeye biliyorlar. Böylelikle bu canlılar bir tehlikeye maruz kalıyorlar. Nitekim ki Bahsettiğim fabrikaların olduğu yerde bu yüzden son iki yılda 6 adet ölümlü kaza yaşandı. 

“İNSANLARIMIZIN HAYATINI KAYBETMESİ Mİ GEREKİYOR?”
Kazanlı sahil yolunun bazı bölümlerinin sulama kanalı etrafında olmasına rağmen ışıklandırmasının tüm taleplerine rağmen yapılmadığını ve gece saatlerinde bu yolun çok tehlikeli hale geldiğini kaydeden Yiğit, şunları söyledi: “İlgili birimlere defalarca söylememize rağmen bugüne kadar sahil yolumuzun ışıklandırılması için hiçbir girişimde bulunulmadı. Bu yol hale gece saatlerinde tehlike arz etmeye devam etmektedir. Kazanlı’dan Adanalıoğlu’na giden ve köprüye ulaşımı sağlayan yol yine hiçbir ışıklandırma ve uyarı olmadan kanal ile bağlantısı sıfır olacak şekilde kullanılmaktadır. Yani sahil yolumuzun sağlıklı hale getirilmesi için insanlarımızın veya canlılarımızın hayatını kaybetmesi mi gerekiyor? Artık gerek kaymakamlığımız gerek valiliğimiz gerekse de belediyelerimiz buradaki yollarımızın güvenliği konusunda neden yıllardır özveride bulunmuyorlar? Bu yolların durumunun artık biz belediye meclis toplantılarında konuşulmasını istiyoruz.”

EN SON 16 YAŞINDA BİR GENÇ KAZA KURBANI OLDU
Önceki dönemlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Akdeniz Belediyesi’ne defalarca resmi yazı ile başvuruda bulunduklarını ancak bugüne kadar hiçbir netice alamadıklarını kaydeden Yiğit, “Biz tüm resmi kurumlarımıza hem sözlü hem de yazılı talepte bulunduk. Mahallelilerimize bilgilendirme toplantıları yaptık. Ama bugüne kadar hiçbir olumlu girişim yansıtılmadı. Bundan iki hafta önce yine 16 yaşındaki bir gencimiz fabrikaların bulunduğu yolda yaşanan bir trafik kazası ile yaşamını yitirdi. Yol o kadar güvensiz ki orada yaşadığımız can kaybının bile nasıl meydana geldiğini bilemiyor. Belki fabrikaların önünde bekleyen tırlar nedeniyle yaşandı. Belki o gencimiz kendi hatasının bedelinin canı ile ödedi. Bunları bilemiyoruz ama şu bir gerçek ki Kazanlı’nın girişindeki o yol artık bizim için ciddi bir tehlike arz etmekte ve ölüm saçmaktadır” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA