O İDDİA ASILSIZ ÇIKTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

O İDDİA ASILSIZ ÇIKTI!


 

Mersin Çağdaşkent Anadolu Lisesi bahçesinde, bir kişinin elinde mühürlü seçim zarfları ile okula geldiği iddiaları asılsız çıktı.

Konuyla ilgili  yazılı bir açıklama yapan Mersin İl Seçim Kurulu Başkanı Sebahattin Aras, “Zarflarla okula gelen Toroslar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı zabıt katibi olup, adı geçen başkanlık tarafından araç ve gereçlerinde eksik olduğu bildirilen sandık kurulu başkanlarına mühürlü zarflar götürdü, haberde adı geçen okula başka şahısların zarf getirmediği tespit edilmiştir" dedi. 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Aras, "Mersin Çağdaşkent Anadolu Lisesi bahçesinde, 'elinde mühürlü seçim zarfları ile gelen 1 kişiye müşahitler müdahale edip tutanak tutturdu' başlığı altında polisin zarflara müdahale etmesine izin vermeyen şahsın zarfları vermeyerek 'siz karışmayın' diye polise tepki gösterdiği görüldü. Aynı anda bu şahsın telefonu çaldı ve telefondaki Ziya adlı kişiye 'hocam sizin okuldayım zaten, kapının önündeyim' dediği duyuldu. Okul müdürünün sabah 2 torba oy pusulası ile geldiği gün içerisinde başka şahısların da dışarıdan zarf getirdiği iddia edildi. Haberde okul bahçesinde mühürlü seçim zarfları ile gelen şahsın diye bahsedilen Galip Yılmaz, Toroslar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı zabıt katibi olup, adı geçen başkanlık tarafından araç ve gereçlerinde eksik olduğu bildirilen sandık kurulu başkanlarına mühürlü zarflar götürdüğü, haberde adı geçen okula başka şahısların zarf getirmediği tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

ATICI’YA PROVAKATİF SUÇLAMASI 
Ayrıca söz konusu kişinin Mersin Büşyükşehir Belediyesi’ne ait araçla okula geldiği iddialarına da belediyeden yazılı yanıt geldi. Belediyeden yapılan açıklamada, “Mersin ilimiz Toroslar ilçesi Çağdaşkent Anadolu Lisesi önünde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyemize ait olan 33 CKH 15 plakalı araç Toroslar İlçe Seçim Kuruluna tahsis edilmiştir. Yanında İl Seçim Kurulu görevlisi ile birlikte görevde iken içlerinde Aytuğ Atıcı’nın da bulunduğu bir kesim Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin resmi plakalı aracı ile sanki ‘farklı bir işlem yapılmaya çalışılıyormuş’ gibi toplum üzerinde algı oluşturma çabası içine girmişlerdir. Aytuğ Atıcı her zamanki provakatif tavrıyla olayı manipüle etmeye çalışmakta ve bu tür tavırlarıyla aslında vatandaşlarımızı yanlış bir tutuma sevk etmektedir.  Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Toroslar İlçe Seçim Kuruluna tahsis ettiğimiz bu araç, İlçe Seçim Kurulu’nun talimatlarıyla hareket etmekte olup, belirtildiği gibi usulsüz bir işlem ya da hareket içinde bulunmamıştır. Ülkemizde barış ve huzur ortamında gerçekleşen seçimin akabinde toplumsal gerginlik yaratabilecek böylesi açıklamaların kimseye fayda getirmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz” denildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA