CHP VE MHP’DE HÜSRAN İYİ PARTİ VE HDP’DE SEVİNÇ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP VE MHP’DE HÜSRAN İYİ PARTİ VE HDP’DE SEVİNÇ!


 

Mersin’de 24 Haziran seçimlerinde ortaya şaşırtıcı sonuçlar çıktı. CHP 1 vekilini kaybederken, İYİ Parti ve HDP 2 vekil çıkarttı.

SONER AYDIN

Mersin'de 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde 1 milyon 270 bin 128 seçmenden 1 milyon 106 bin 973 kişi 3 bin 875 sandıkta oy kullandı. YSK’dan alınan sonuçlarına göre, AK Parti 4, CHP 3, İyi Parti 2, HDP 2 ve MHP 2 milletvekili çıkardı. Türkiye genelinde Cumhur İttifakı ve Recep Tayip Erdoğan birinci olurken, Mersin’de Millet İttifakı birinci oldu ancak CHP beklediği oyu alamazken, MHP büyük düşüş yaşadı. 

CHP’DE HAYAL KIRIKLIĞI!
24 Haziran seçimlerinde en fazla hayal kırıklığı CHP’de yaşandı. Geçtiğimiz dönem meclise 4 milletvekili gönderen CHP’de hedef en az 6 vekil çıkartmaktı. Ancak evdeki hesap sandığa uymadı. Sandıklar açılmaya başlandıktan sonra CHP vekil sayısını koruyordu ancak gecenin ilerleyen saatlerinde bir vekil kaybetti. 4. Sıra adayı avukat Nevin Zaimoğlu’nun sevinci kısa sürdü ve vekillik MHP’ye geçti. Böylelikle, Ziraat Odası eski başkanı Cengiz Gökçel, Mersin Barosu eski başkanı avukat Alpay Antmen ve avukat Ali Mahir Başarır Ankara’nın yolunu tutacak.

AKP VEKİL SAYISINI KORUDU! 
Mersin’de oy oranını arttıran AKP’de vekil sayısında değişiklik yaşanmadı. Geçtiğimiz dönem Ankara’ya 4 vekil gönderen AKP, 27. dönemde de Mersin’de 4 vekil çıkarttı. Mersin’de geçtiğimiz dönem vekillik yapan 3 ismi değiştirmeyen AKP’de Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan milletvekili seçildi. 

İYİ PARTİ SÜRPRİZ YAPTI
Mersin’de sürpriz yapan partiler ise seçime ilk defa giren İYİ Parti ve HDP oldu. Seçime Millet İttifakı ile giren İYİ Parti, Mersin’den iki vekil çıkardı. Böylece MHP’den İYİ Parti’ye geçen eski vali Behiç Çelik ve Zeki Hakan Sıdalı vekil seçildi. 

HDP 7 HAZİRAN’I YAKALADI
Mersin’de vekil sayısını arttıran diğer parti ise HDP oldu. Geçtiğimiz 7 Haziran’da 2 vekil çıkartan ancak 1 Kasım seçimlerinde vekil sayısı bire düşen HDP, 24 Haziran seçimlerinde vekil sayısını 2’ye çıkarttı. HDP’de Fatma Kurtulan ve Rıdvan Turan milletvekili seçildi.

MHP’DE BAKİ ŞİMŞEK YURTDIŞI OYLARLA SEÇİLDİ
Mersin’de hüsrana uğrayan diğer parti ise MHP oldu. Geçtiğimiz dönem meclise 2 vekil gönderen MHP, 24 Haziran seçimlerinde vekil sayısını korudu. Ancak Büyükşehir ve 7 ilçeye sahip MHP’de ikinci vekillik yurtdışı oyları ile geldi. Geçtiğimiz dönem parlamentoda yer alan Baki Şimşek ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Olcay Kılavuz Ankara’nın yolunu tutacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA