“24 HAZİRAN SON DEĞİL, BAŞLANGIÇ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“24 HAZİRAN SON DEĞİL, BAŞLANGIÇ”


 

Önceki dönem CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, “24 Haziran Seçimleri’ni bir son olarak görmüyoruz. Aksine hak, hukuk, adalet demokrasi ve özgürlük için yeni bir mücadelenin başlangıcı olarak görüyoruz. Türkiye, başkanlık sistemiyle, tek adam sistemiyle çağı yakalayamaz. Bu gerçeği milletimi

26. Dönem CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’yle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yazılı bir açıklama yapan Kuyucuoğlu, Türkiye’nin demokratik parlamenter sistem yerine, başkanlık sistemine geçmesinin altyapısının, 2017’deki 16 Nisan referandumuyla kurulduğunu, başta CHP olmak üzere tüm Atatürkçü, cumhuriyetçi, demokrasiden yana olan kesimlerin buna o dönemde de karşı çıktığını hatırlattı. 24 Haziran seçimlerini, ‘Türkiye’nin normalleşmesini sağlayacak, demokratik parlamenter sisteme dönüşe fırsat verecek bir seçim’ olarak gördüklerini, bu nedenle önemsediklerini ifade eden Kuyucuoğlu, “Ne yazık ki sandıktan beklediğimiz sonuçlar çıkmadı. Adil olmayan bir seçim sürecine, kamu kaynaklarının ve personelinin seçimde AKP için seferber edilmesine rağmen Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce toplumun her kesimine ulaştı. Bir umut ve heyecan yarattı. Ama adil olmayan seçim kampanyası sürecine bir de seçim günü yaşanan çarpıklıklar, şaibeler eklenince, 2 aylık süreye sığdırılan bu heyecan sandıktan istediğimiz sonucu almaya yetmedi” dedi. “Seçim sandıklarından çıkan sonuçlarla ilgili olarak milletimizi eleştirmiyoruz. Milletimizin her ferdinin oy hakkına ve tercihine saygı duyuyoruz” diyen Kuyucuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim itiraz ettiğimiz, düzeltilmesi gerekir dediğimiz noktalar seçim sistemindeki aksaklıklardır. Seçimlerde yapılan devlet baskısını ve seçimlere gölge düşürecek şaibe uyandıran hiçbir unsuru kabul edemeyiz. Buna itiraz ediyoruz.  Bununla beraber bizler de üzerimize düşen özeleştirilerimizi yaparak, eksikliklerimizi gidererek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Türkiye, başkanlık sistemiyle, tek adam sistemiyle çağı yakalayamaz. Bu gerçeği, seçimlerdeki tercihi ne olursa olsun, hangi siyasi partide olursa olsun milletimize anlatmaya da devam edeceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA