“TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK LAZIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK LAZIM”


 

TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve MDTO Yönetim Kurulu Başkanı M. Cihat Lokmanoğlu, döviz kurunun deniz ticareti, ithalat ve ihracata etkilerini değerlendirerek, “Türkiye’de ekonomik açıdan problemler var, tedbiri elden bırakmamak lazım” uyarısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin iş dünyası, yaklaşık 50 yıl aradan sonra Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında güçlü bir temsile kavuşurken bu başarının öne çıkan isimlerinden olan TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Cihat Lokmanoğlu, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

“YÜK HACMİNİN DÜŞMESİ DENİZCİLERİ ETKİLER”

Döviz kurunun Türkiye ekonomisine ve deniz ticaretine yönelik etkilerini değerlendiren Lokmanoğlu, deniz ticaretinin doğrudan döviz ile yapıldığını anımsatarak, bu durumun kendileri için çok büyük bir etki yaratmadığını belirtti. Ancak ithalat ve ihracata etkisinin denizcilik sektörüne doğrudan temas ettiğini bildiren Başkan Lokmanoğlu, “Deniz ticareti zaten direk dolarla yapıldığı için döviz kurundaki artışın sektöre çok fazla etkisi yok ancak denizcilerin hizmet verdiği ithalatçıya – ihracatçıya olan yansımasından dolayı yük hacimlerinin düşmesi tabi bizi etkileyecek, normal olarak. Ama deniz ticaret yapanlar olarak baktığımızda 3 dolar ise 3 dolar, 5 dolar ise 5 dolar olarak fiyatlar çok bir şey fark etmeyecek. Bu nedenle bizim için çok bir fark yok” dedi.

“RAKAMLAR DÜŞECEK”

Ancak dövizdeki dalgalanmanın tüm Türkiye’de rakamları olumsuz etkileyeceğini dile getiren M. Cihat Lokmanoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ama tüm Türkiye’de rakamlar düşecek. Kurdan dolayı belki ihracat artmış gibi görünebilir. Biliyorsunuz bizim ihracatında çoğu gelen ara mallarla yapıldığı için gelen ithalat azaldığından otomatik olarak ihracatta azalacak. İş camiasının kuru bilmesi lazım. Bugün 1 Dolar 4 TL ise bilmeliyiz ki en az bir yıl bu oran ile iş yapabiliriz. Bunu bilemezsek cesur davranamaz, onun için de iş yapamayız” .

“TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK LAZIM”

Seçim sürecine ve ekonomiye dair de açıklamalar yapan Başkan Lokmanoğlu, tedbiri elden bırakmama uyarası yaparak şunları söyledi; “Seçim süreci geldi geçti. Türkiye’nin ekonomik açıdan problemleri var. Onun için de iş dünyasının dişini sıkıp işine devam edip, elinden geldiği kadar ekonomiye katkı vermesi lazım. Kriz olmasa bile Türkiye’nin her zaman tasarruf yapması lazım. Büyüme olunca tasarruf biraz az oluyor. Cesaretli davrandığınız zaman riskiniz fazla oluyor. Ama tedbiri elden bırakmamak lazım”.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA