İTTİFAK METRO JESTİ BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İTTİFAK METRO JESTİ BEKLİYOR!


 

Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın Metro ve Mersin’in raylı sistem yükünün sırtlarından kaldırılması gerektiğini söyleyerek, “Cumhur İttifakı’nın ruhuna yakışacağını düşünüyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 1988 yılında yapımı için ilk adımı atılan ve 15 yılı geçen sürenin ardından dış kaynaklı hazine garantili krediyle 526 milyon dolara inşa edilen Adana metrosunun (Hafif Raylı Sistem), Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devrinin gerçekleştirilmesi isteniyor. Adana metrosunun borcunun yaklaşık 800 milyon liralık kısmının ödendiği, geriye halen 1 milyar 200 milyon liralık bir ödemenin kaldığı bildirildi. Dış kaynaklı hazine garantili krediyle 526 milyon dolara inşa edilen 13,5 kilometrelik metroya ilave olarak planlanan 10,3 kilometre uzunluğundaki Balcalı ve yapımı süren yeni stadyuma kadar uzanacak ikinci etap hat projesinin maliyeti de 274 milyon 300 bin dolar olarak belirlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesinin maddi olanakları ve İller Bankası payının yüzde 40’lık bölümünün, metronun kredi borcu ve faizine kesilmesi nedeniyle, ikinci etap çalışmaları ve yeni yatırımların önünün kesilmesine sebep oldu. Adana metrosunun, hizmete giren Adana Şehir Hastanesi, yeni Adliye Binası, Bilim ve Teknoloji Üniversitesine de gitmiyor olması, Adanalı vatandaşları zor durumda bıraktığı ifade edildi. Bu sebeple Adana’nın yeni yatırımlarının önünün açılması için, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adanalı vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin bütçesini oldukça zorlayan metro yükünün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından devralınmasının beklenildiği kaydedildi.

ADANA DIŞINDAKİ METRO PROJELERİNİ HÜKÜMET ÜSTLENDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın sırtında büyük bir yük oluşturan ve tamamlanmadığı için de verimli olarak çalışmayan metro yükünün hükümet tarafından görüşüleceğini ve Adana’nın lehine değerlendireceğini kaydetti. Türkiye’deki mevcut metro ve raylı sistemlerin hepsinin hükümet projesi olarak yürütüldüğünü belirten Sözlü, "Bu projeden tek istisna Adana metrosu ve ileride yapılması düşünülen Mersin’deki raylı sistemdir. Bu ikisinin hükümet projesi olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından devralınması gerektiğini, bunun da Cumhur İttifakı’nın ruhuna yakışacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Adana’da devam eden yatırımların kredisi için bir başvurularının olduğunu, kredinin onaylanmasını beklediklerini kaydeden Sözlü, “Kredisinin onaylanması, metro yükünün de Adana’nın sırtından kaldırılması, Milliyetçi Hareket Parti'li bir belediye başkanına destek olmasından ziyade Cumhur İttifakı’nı ve Cumhurbaşkanını, birinci olarak seçen Adana’ya bir jest olarak da değerlendirilmelidir" ifadelerini kullandı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA