AVUKATLARA BÜYÜK AYIP! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVUKATLARA BÜYÜK AYIP!


 

Baro’nun kent genelindeki 13 ilçe seçim kurulunda görevlendirmek istediği gözlemci avukatlara, izin verilmedi. Duruma tepki gösteren Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatlık Kanunundan gelen görevlerimizi yapamadık” yorumunda bulundu.

Mehmet Nabi Batuk

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından Mersin’deki ilçe seçim kurullarında gerçekleştirilen oy sayma işlemlerinde Mersin Barosu’nun gözlemci avukat talebi başvuru süresinin dolduğu gerekçesiyle İl Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Kent genelindeki 13 ilçe seçim kurullarında gözlemci olarak avukatları görevlendireceklerini daha önceden duyurduklarını ifade eden Yeşilboğaz, uygulamaya tepki gösterdi. Mersin Barosu olarak Avukatlık Kanunu’ndan gelen görevlerini yerine getiremediklerini ifade eden Yeşilboğaz, “Keşke Baro’da gözlemci olarak izne gerek dahi duyulmadan sandıkların başında olabilseydi. Sandık sonuçlarının güvenilir bir şekilde ilan edilmesinde avukatlarımızda yardımcı olsalardı ama bu imkân bize verilmedi” dedi.

SEÇİM KURULLARI DA SİYASİLERDE YETERİNCE HAZIRLANAMADI

Seçim kanununa bakıldığında oy sayımı işlemlerine kimlerin katılacağının belirlendiği ancak bu durumun tahdidi olmadığını vurgulayan Yeşilboğaz, “Bizim avukatlık kanunumuzda yer alan 76’ıncı madde bize bir demokratik kitle örgütü olarak bu tür durumlarda görev alma sorumluluğu yüklüyor. Biz bu yüzden seçim sonuçlarının güvenilir olduğunu duyurabilmek amacıyla bir taraf olmak istedik ama bu gerçekleşmedi. Keşke talebimiz bu şekilde reddedilmeseydi.  Çünkü süre gibi şekli unsurlar bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Çünkü bir anda seçim atmosferine girilmeye çalışıldı ama hem ekonomik hem de siyasi hayatta yaşananlardan dolayı tam bir çalışma yapılamadı. Burada siyasi partilerinde yeterince çalışamadığını düşünüyorum. Siyasi parti adayları yeterince kendilerini anlatamadılar. Burada seçim görevlerini yapmaya çalışanlar aynı zamanda kamu görevlisi ve kendiişleri de var. Burada iki işin arasında bir çalışma yapmaya çalışıyorlar tabii ki burada bir düzensizlik ve yetersizlik mutlaka vardır. Bu gibi sorunların her seçimin ardından tartışılıyor olması bizim ilkemiz olmadığını gösterir” şeklinde konuştu.

“SEÇİMLERİN HUKUKİ GARANTİSİNİN EN BÜYÜK TEMİNATI BİZİZ”

Avukatlık kanunundan gelen görevlerini yerine getirmek için İl Yüksek Seçim Kurulu’ndan kaynaklanan sorunların diğer seçim dönemlerde yaşanmaması için Türkiye Barolar Birliği ve Mersin Barosu nezdinde bazı yasal girişimlerinin olacağını kaydeden Yeşilboğaz, son olarak şunları söyledi. “Önümüzde 2019 yerel seçimler var. Bu seçimlerde yine halkımızın ve tüm siyasi partilerimizin yanında yer alma adına böyle bir gayretimiz olacak. Çünkü biz tüm siyasi partilerin mevcut haklarını korumak için çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Bize bu açıdan güvenir ve sürece dâhil ederlerse ülke demokrasimizin gelişmesi için birlikte çalışırız. Güvenilir bir seçim yapılabilmesi ve toplumda bu seçimin kabul edilebilmesi açısından çok olumlu olur ve Türkiye’nin Avrupa’daki itibarı da yükselir. Çünkü biz seçimlerin hukuki garantisinin en büyük teminatı biziz. Bizi dışlamasalar, bizimle birlikte hareket etseler seçimlerin güvenilirliği daha çok kabul görür.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA