KETTLL’DA 3 DEFA SU KAYNATIP EŞİNİN ÜSTÜNE DÖKTÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KETTLL’DA 3 DEFA SU KAYNATIP EŞİNİN ÜSTÜNE DÖKTÜ!


 

Geçtiğimiz yıl cezaevinden izne gelen eşi tarafından işkence edilen Gündüz Y. isimli kadın mahkemedeki ifadesinde, eşinin 3 defa kettlda su kaynatarak üzerine döktüğünü, vücudunda sigara söndürdüğünü söyledi.

SONER AYDIN

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Mersin’in Toroslar ilçesinde bulunan Halkkent Mahallesinde yaşayan 30 yaşındaki Gündüz Y. isimli kadın kaynar su ile işkenceye maruz kaldı. Mağdur kadın, kaldığı yarı açık cezaevinden izinli çıkan kocası Düzgün Ali Y., tarafından 8 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde elleri ve ayakları bağlanıp üzerine kaynar su dökülerek işkence gördü. Vücudunun büyük bölümünde ağır yanıklar oluşan kadın hastanede tedavi altına alınırken, aynı zamanda amcasının oğlu olan kocası gözaltına alındı.

İFADELER KAN DONDURDU

Mağdur kadının, eşi Düzgün Ali Y.’den şikayetçi olmasının üzerine dava açıldı. Dün Mersin Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Düzgün Ali Y, eşine sadece kemerle vurduğunu, kaynar suyu ise yanlışlıkla üzerine döktüğünü öne sürdü. Vücudunu çeşitli yerlerinde morluklar ve yanıklar oluşan mağdur kadın Gündüz Y.’nin anlattıkları ise kan dondurdu. Olay günü yaşadıklarını anlatan Gündüz Y., eşinin babasının evinden aldığı koli bandı ile ellerini ve ağzını bağlayarak işkence ettiğini söyledi. Gündüz Y., yaşadıklarını şöyle anlattı:  “Beni kemerle dövüp boğarak öldürmeye çalıştı. Sonra da ‘Seni bir kerede öldürmeyeceğim, acı çektire çektire öldüreceğim’ diyerek sobanın üzerindeki kaynar suyu üzerime döktü. Sonra benden yeniden su ısıtmamı istedi. Suyu ısıtmaya giderken odaya kilitledim kendimi. Camı açıp yardım istemek için bağırdım ama sesimi kimseye duyuramadım. Bu sırada eşim kapıyı kırıp içeri girdi. Beni saçlarımdan sürükleyerek salona getirdi ve orada ellerimi ayaklarımı bağladı. Bağırmayayım diye de ağzımı bantladı. Bu sefer suyu ketılda 3 defa ısıtarak üzerime döktü. Üzerimde sigara söndürdü. Sabah kızımı okula götürdüm, orada okul müdüründen yardım istedim, polisi arayın dedim. Sonrasında okulun hizmetlisi polisi aradı. Polis geldi karakola gittik, oradan hastane giderek rapor aldım.”

8 YAŞINDAKİ KIZI DA ŞİDDET

Evde yaşadığı işkencenin 8 yaşındaki kızlarının gözü önünde yaşandığını belirten Gündüz Y., “Kızım ağlayarak babasına yapmaması için yalvardı. Bunun üzerine onu da kemerle döverek bir kenara çekti ve kaynar su dökmekle tehdit etti. Kızım olayın yaşandığı gece ve sonrasında altını ıslatmaya başladı. Çocuğun psikolojisi harap olmuş durumda” dedi.

“SENİ ÖZGECAN VAKASI YAPACAĞIM”

İşkence sırasında eşinin kendisine sürekli olarak tehditler yağdırdığını aktaran Gündüz Y., şok bir ifadede bulundu. Eşinin kendisini ölümle tehdit ettiğini dile getiren Gündüz Y., “Eşim bana işkence ederken ‘Bu Mersin’de seni ikinci Özgecan vakası yapacağım’ diyordu” diye konuştu.

DURUŞMA TEKRAR AĞIR CEZADA GÖRÜLECEK

Duruşmanın ardından gazetemize açıklama yapan avukat Şerife Arıcı Yıldız, ilk olarak ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağır ceza mahkemesinde dava açıldığını ancak sonrasında mahkemenin olayı ‘kasten yaralama’ suçu olarak değerlendirip asliye ceza mahkemesine yolladığını söyledi. Dün duruşmada yapılan itirazların ardından dava yeniden ağır ceza mahkemesinde görülmeye devam edecek. Davanın ikinci duruşması için tarih verilmezken, sanık Düzgün Ali Y.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA