ÇİÇEK GİBİ OLACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİÇEK GİBİ OLACAK!


 

Halk arasında “Mersin Çiçek Pasajı” olarak bilinen Gökçay Kapalı İş Merkezi’nin; otantik ve turistik bir görünüme kavuşturmak amacıyla hayata geçen “Çiçek Pasajı Yenileme ve Canlandırma Projesi” hız kazandı.

Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, halk arasında “Mersin Çiçek Pasajı” olarak bilinen Gökçay Kapalı İş Merkezi’nin yenilenmesi ile ilgili hayata geçecek “Çiçek Pasajı Yenileme ve Canlandırma Projesi” kapsamında çarşı esnafı ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre toplantı; Akdeniz Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personelinin de katılımıyla belediye konferans salonunda gerçekleşti. Gökçay İş Merkezi (Çiçek Pasajı) Yenileme ve Canlandırma Projesi’nin hayata geçmesinde ve yenileme için gereken 5 buçuk milyon liralık hibe bütçenin karşılanmasını Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın sağladığının altını çizen Başkan Pamuk, yenileme çalışmasının bitmesinden sonra pasajın artı bir değer kazanacağını vurguladı. Başkan Pamuk, toplantıda ayrıca yenileme çalışmasından sonra mevcut kiraları arttırmamaları yönünde de mülk sahibi olan vatandaşlardan söz istedi, ortak bir mutabakat içinde taahhüt aldı.

KALKINMA BAKANLIĞI, 5 BUÇUK MİLYON LİRA HİBE ÖDENEK TAHSİS ETTİ

Proje ile ilgili ihalenin; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce yapıldığını ve yüklenici firma ile sözleşme imzalandığını belirten MuhittinPamuk, “Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile birlikte pasajı ziyaretimizde, burada faaliyet gösteren esnafımız, Mersin’de akşam saatlerine doğru sokaklarda insan hareketliliği kalmadığını ifade ederek, Sayın Bakanımızdan bu konuda destek istediler. Sayın Bakanımız da pasaj esnafımızın bu talebine olumlu baktı ve elinden geleni yapacağını ifade etti. Nihayetinde Kalkınma Bakanlığımız, yenileme projesi için 5 buçuk milyon lira tutarında bir ödenek tahsis etti. Kalkınma Bakanımıza, gerek Akdeniz Belediyemiz, gerekse de Çiçek Pasajı esnafımız adına şükranlarımı sunuyorum. Zira bu projemizin öncülüğünü Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan yapmıştır. Tabi Sayın Bakanımız, projenin hazırlanması noktasında bizim de katkı sağlamamızı istedi. Biz de belediye olarak hemen hazırlığımızı yaptık. Sonuçta mimar, mühendis ve şehir plancısı arkadaşlarımız gece gündüz çalışarak çok güzel bir proje hazırladılar. Projeyi hazırlarken pasajda işyeri olan arkadaşlarımızla da bir araya gelerek, onların fikir ve önerilerini aldık” dedi.

“ESTETİĞİ VE OTANTİK YAPISIYLA GÖZE ÇARPAN BİR MEKÂN KAZANACAĞIZ”

Proje bütçesi ve yapım işinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kontrolünde olduğunu kaydeden Pamuk, “Gerçekten de Mersin kent merkezinde bir hareketsizlik söz konusu. Tabi bu durum esnafımız açısından zor bir durum. Aşırı sıcağın da etkisiyle insanlarımız, kapalı alışveriş mekânlarına yöneliyor. Tabi bizler, tam bir alışveriş merkezi konseptinin ötesinde, daha otantik, burasıyla ilgili farkındalık oluşturacak bir proje üretmeyi amaçladık. Bu noktada, ekibimizden de bu anlamda bir proje hazırlamalarını istedik. Sağ olsunlar, onların da emeği sayesinde güzel bir proje ortaya çıktı. Özetle, çarşımızı bir cazibe merkezine dönüştürüp Mersinlileri, yerli ve yabancı turistleri buraya çekecek özgünlükte bir proje hazırladık. Amacımız, sıradan bir alışveriş merkezi yerine, başta aşağıya tarihi, estetiği ve otantik yapısıyla göze çarpan farklı bir yapıyı Mersin’e ve Mersinlilere kazandırmak” diye konuştu. Toplantıya katılan mülk sahipleri ve pasaj esnafı, Çiçek Pasajı Yenileme ve Canlandırma Projesi’nin hayata geçmesindeki emek ve katkıları bulanan herkese teşekkür etti. Toplantıda ayrıca projeyi çizen belediye teknik personeli mülk sahipleri ve kiracı esnafa projeyi tanıtan film gösterimi de sunarak teknik bilgiler verdi. 

ÇİÇEK PASAJI YENİLEME VE CANLANDIRMA PROJESİ HAKKINDA…

Bütçesi Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanan ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje sayesinde, yaklaşık 100’ü aşkın işyerine ve esnafa ev sahipliği yapan Gökçay Kapalı İş Merkezi (Mersin Çiçek Pasajı), Akdeniz Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik personelinin hazırladığı yenileme projesiyle, geleneksel klasik mimarinin, modern mimari anlayışla buluşup sentezlendiği bir cazibe merkezine dönüşecek. Yenileme çalışması sayesinde, pasaj hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak mekânı olacak. “Mersin Çiçek Pasajı Yenileme – Canlandırma Projesi”, engelli vatandaşlar da düşünülerek hazırlandı. Pasaja gelen vatandaşlar hem alışverişini yapabilecek, diğer yandan pasaj içinde yapılan kafeler ve oturma alanlarında dinlenip çayını ve kahvesini içebilecek. Çatı kaplamasından duvarlarına, zemin kaplamasından tezgâhları ve aydınlatma sistemine kadar pasajda başlayan yenileme çalışması bölüm bölüm yapılarak, pasaj esnafının mağdur olması önlenecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA