SICAKTAN VE SOĞUKTAN KORUYAN DURAKLAR GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SICAKTAN VE SOĞUKTAN KORUYAN DURAKLAR GELİYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinlileri yazın sıcağından ve kışın soğuğundan koruyacak modern, klimalı akıllı durakları hizmete sunuyor. İlki Yaşat İş Hanı durağına yerleştirilen klimalı akıllı duraklar en kısa sürede vatandaşların hizmetine açılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; kent genelinde toplu taşıma duraklarında hayata geçirilen modernizasyon çalışmaları devam ediyor. Gelişen teknolojiyi, projelerinde ve hizmetlerinde verimli bir şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, yeni projesi klimalı akıllı durakların montajına başladı.

BU DURAK TEKNOLOJİ DURAĞI

Yaz aylarında sıcaklıkların 40 santigrat dereceyi bulduğu Mersin’de, vatandaşların toplu taşıma araçlarını beklerken sıcaklardan korunması için klimalı durak projesi hayata geçirildi. İlerleyen günlerde kent genelinde muhtelif noktalara yerleştirilecek duraklar vatandaşlar için serinleten bir hizmet olacak. Kamera, klima, kütüphane, kablosuz internet, kurumsal televizyon, kesintisiz enerji gibi özellikleri ile teknolojik durak vasfına sahip olan klimalı akıllı duraklar, kendi enerjisini kendisi üretecek. Enerjisini üzerindeki güneş panellerinden üretecek olan klimalı durak, yaz aylarında serinlik veren, kış aylarında ise vatandaşı dış ortamdan koruyan ve ısı enerjisi sağlayan bir sisteme sahip. Ayrıca durakta bulunun kütüphane de vatandaşların otobüs beklerken kitap okuyarak, güzel vakit geçirebilmesini sağlayacak.

16,8 metrekare büyüklüğünde olan duraklar güvenlik kamerası ile 7/24 kayıt altında olacak ve vatandaşlar ücretsiz Wi-Fi hizmeti alabilecek. Vatandaşlar duraklara yerleştirilen kurumsal televizyonlarla da otobüslerin hareket saatlerini ve durağa tahmini geliş saatlerini öğrenebilecek. İlki Yaşat İş Hanı durağına yerleştirilen ve soğutma sistemi için iyileştirilme çalışmaları devam eden akıllı durak, teknik altyapının tamamlanmasının ardından hizmete açılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA