YEŞİLBOĞAZ: “ADALETSİZLİĞİ ADALETLE YIKMAK GEREKİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİLBOĞAZ: “ADALETSİZLİĞİ ADALETLE YIKMAK GEREKİR”


 

Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan 6 stajyer avukat, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

Mersin Barosu’ndan yapılan açıklamaya göre, stajyer avukat Makbule Afşin, stajyer avukat Emir Yiğit Gökbel, stajyer avukat Merve Sözer, stajyer avukat Musa Karabacak, stajyer avukat Halil Ahmet Bakırcı, ve stajyer avukat Pelin Sözbilir staj öncesi Baro Başkanı  Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti. Meslektaşlarına tavsiyelerde bulunan Baro Bşk.Yeşilboğaz, “Avukatlık Kanunu, mesleğimize ve meslektaşlarımıza insan haklarının, hak ve özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün korunup geliştirilmesi görevini vermiştir. Bu görevin yasayla verildiği tek meslek avukatlık mesleğidir. Adalet, hukuk, demokrasi, barış ve özgürlük herkes için önemlidir. Ancak biz avukatlar için bu kavramlar çok daha değerli ve önemlidir. Çünkü avukatlar, hak arama mesleğinin yılmaz savaşçılarıdır. Hukuki ve mesleki sorunların çözümünde, meslek ilkelerinden taviz vermeden, her türlü haksızlık ve adaletsizlik karşısında susmaması gereken bir mesleğin temsilcileriyiz. Bir düşünürün dediği gibi; adaletsizliği adaletle yıkmak gerekir” diye konuştu. Stajyer avukatlara yapacağı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Baro Başkanı Yeşilboğaz, staj döneminin önemli olduğunu ve bu süreci etkin bir şekilde geçirmelerini söyleyerek, kendilerine staj dönemlerinde başarı dileklerinde bulundu


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA