“MİLLETİ BÖLME PEŞİNDELER” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MİLLETİ BÖLME PEŞİNDELER”


 

CHP Mersin İl Örgütü şehit cenazelerine ‘CHP il Başkanı alınmasın’ talimatı veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu kınadı. CHP İl Sekreteri Necla Çavuş Bugay, “Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir” yorumunda bulundu.

Mehmet Nabi Batuk

CHP Mersin İl Başkanlığı yönetimi, düzenledikleri basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP İl Başkanlarının Şehit Cenazelerindeki Protokole alınmaması talimatını kınadı. İl Binasında gerçekleştirilen toplantıya CHP İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri,  eski Mersin Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu ile Hüseyin Çamak ve onlarca partili katıldı. İl Başkanlığı adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan İl Sekreteri Necla Çavuş Bugay, Soylu’nun açıklamalarının toplumsal çatışma ve kaos çağrısı anlamı taşıdığını söyledi. Bakan Soylu’ya sert sözlerle yüklenen Bugay, “Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır. Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil milletimizin evlatlarıdır” dedi.

YENİ DÖNEM ÇATIŞMA VE KAOS ÜZERİNDEN Mİ KURGULANDI?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konu ile ilgili olarak sessiz kaldığına da dikkat çeken Bugay, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade ederek; “AKP Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir. Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir” diye konuştu.

“ORTAYA ÇIKABİLECEK OLAYLARIN TEK SORUMLUSU SOYLU VE İKTİDARDIR”
“Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur” diyen Bugay şunları söyledi: “Şehit cenazeleri olması durumundan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkân veren iktidardır”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA