AY IŞIĞI ALTINDA UNUTULMAZ FESTİVAL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AY IŞIĞI ALTINDA UNUTULMAZ FESTİVAL


 

8. Soli Güneş Festivali heyecanını yaşayan Mersin, uzun yıllar unutulmayacak bir konsere ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve büyüleyici sesiyle Serenat Bağcan, Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

8. Soli Güneş Festivali coşkusu etkinliğin ikinci gününde de devam etti. Gün içerisinde binlerce Mersinlinin ziyaret ettiği proje pazarı ve gündüz etkinlikleri yoğun ilgi gördü. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen festivalde, çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün stantları ikinci günde de büyük ilgi görmeye devam etti. Festivalin etkinlik bölümünde ise birbirinden güzel müzik ve dans gösterileri katılımcılara doyumsuz bir gün yaşattı. Mezitli Belediyesi Zumba Gösterisi, Bubble Şov, Optimum Dance Stüdyo Vals-Cha Cha Cha, Ali Özel Ritim Grubu, Mezitli Belediyesi Çocuk Zumba Gösterisi, ilizyon, kukla gösterisi, Sokak Antrenmanları Grubu Akrobasi gösterisi, Mezitli Kent Konseyi Folklor Gösterisi, D£S Vals gösterisi ziyaretçilerin dolu dolu bir festival yaşamalarını sağladı.

UZUN YILLAR KONUŞULACAK BİR FESTİVAL

Festival alanında fotoğraf çekerek sosyal medya hesaplarından paylaşan vatandaşlar ise sürpriz hediyeler kazandı. Çanta, top, kalem gibi çok sayıda hediyeden kazanmak için vatandaşlar binlerce festival fotoğrafı paylaştı. Soli Pompeiopolis sütunlarının güneyinde gün boyu devam eden etkinliklerde belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar ise en çok ziyaret edilen mekanlar olarak dikkat çekiyor. Ziyaretçiler bu bölümde fotoğraf çekme yarışına giriyorlar. Özel olarak düzenlenmiş bahçe düzenlenmesinin yanı sıra özel tasarım bahçe araçları ve mobilyalarda dikkat çeken bölümler arasında yerini aldı.

DOLUNAY, MEHTAP, DALGA SESLERİ VE AŞK ŞARKILARI

Soli Pompeipolis Antik Kenti'ndeki konserde sanatçı Serenat Bağcan, Fazıl Say tarafından bestelenen Nazım Hikmet Ran, Can Yücel, Turgut Uyar, Metin Atıok gibi şairlerin şiirlerini, seslendirdi. CHP Milletvekili Alpay Antmen’in de izlediği, 1 saat süren müzik ziyafetinde dolunayın yarattığı mehtap ve dalga seslerinin ahengi şarkılara eşlik etti. Say'ın konserin son bölümünde sergilediği solo performans ise alanı dolduran sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Sanatçı Fazıl Say, ay ışığı altında binlerce seyircinin izlediği harika bir ortamda bestelerini çalmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Benim için de unutulmaz bir gün oldu. Düşünen ve bu ortamı hazırlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

‘GELECEĞE, AYDINLIĞA DAİR UMUDUMUZU YİTİRMEYECEĞİZ’

Binlerce sanatseverin izlediği konserde, Fazıl Say ve Serenat Bağcan'a Soli Pompiopolis Sütunlarının resmedildiği gravür hediye eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bugün, tarihi kent Mezitli’de dünya devi sanatçımız Fazıl Say’ı ağırlamanın onurunu ve mutluluğunu paylaşıyorum.  Zor bir donemden geçiyoruz. Fakat, hiç bir zaman geleceğe, aydınlığa dair umudumuzu yitirmeyeceğiz. Sanat, bu noktada bir arada durabilmemiz için, kenetlenmemiz için, huzur bulmamız için en önemli araç. Fazıl Say gibi ayrıca hayata dimdik durusu olan sanatçılarımız herkese örnek olmalı. Aydınlık, çağdaş medeniyete bizleri sanat ve Fazıl Say gibi sanatçılarımız taşıyacaktır. Umutsuzluğa geçit vermeyeceğiz.Yine bir diğer umudumuz olan gençlerimize yarinki sınavda basarılar diliyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA