MERSİN’DE 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI


 

Mersin’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenle kutlandı. Liman Başkanlığınca Cumhuriyet Alanında düzenlenen törende, Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Mersin Liman Başkanı Murat Harun Baştürk, törende yaptığı konuşmada, 1 Temmuz 1926'da kabul edilen Kabotaj Kanunu'nun, bağımsızlık ve ülkenin haklarının kazanılmasının yanı sıra Türk denizciliğinin gelişmesinde de dönüm noktası olduğunu söyledi. Kabotaj Kanunu'nun yürürlüğü girmesiyle, Türkiye'nin limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşımacılığı ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin önünün açılarak, yabancılara verilen kapitülasyonların sona erdirildiğini kaydeden Baştürk, "Denizler, ülkelerin güvenliği ve refahı için vazgeçilmez öneme sahiptir. Denizlerin güçlü arenasını iyi kullanan ülkemiz, stratejik konumu gereği dünyada önemi giderek artan bir ülke olarak kapitülasyonların kaldırılmasıyla Türk vatandaşlarına denizcilik, tersanecilik, deniz taşımacılığı, deniz turizmi gibi alanlarda reformlar, özgürlükler sağlamıştır. Denizcilik sektöründe teknik, idari ve mevzuat konusunda da çok önemli başarılar elde etmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle çıkarılan Kabotaj Kanunu ile ülkemiz denizcilik alanında diğer ülkelerle rekabet etmeye başlamıştır. Türkiye, dünya denizlerinde konumuna yakışan yere ulaşmıştır" dedi. Konuşmanın ardından Refah Şehitleri Anıtı önüne kadar yürüyen protokol üyeleri ve katılımcılar, şehitler anısına denize çelenk bıraktı. Öte yandan, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına bağlı bir sahil güvenlik botu, Mersin Marina'da halkın ziyaretine açıldı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA