KORKUTAN KARANLIK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORKUTAN KARANLIK!


 

Akdeniz ilçesinde bankaların, tren istasyonu ve toplu ulaşım duraklarının yer aldığı bölgedeki sokak aydınlatmaları 1 yıldır çalışmıyor. Karanlık sokakları kullanan vatandaşlar durumdan tedirgin olurken, hırsızlık ve taciz vakalarının artmasından korkuluyor.

Mehmet Nabi Batuk

Akdeniz İlçesi Camişerif Mahallesi’nin bir bölümünde aydınlatma lambalarının bir yıldır çalışmaması bölgeyi kullanan vatandaşı kötü etkiliyor. İstiklal Caddesi’nde üzerinde yer alan, Merkez Bankası, Jandarma İl Komutanlığı, Tren İstasyonu ve toplu taşıma durakları ve bankaların yanı sıra bar gibi içkili eğlence mekânlarının da yer aldığı bölgede aydınlatma sisteminin çalışmaması hırsızlık ve taciz olaylarına davetiye çıkarıyor. Söz konusu bölgede 23 yıldır otopark işletmeciliği yapan Barış Akbulut isimli vatandaş, gece saatlerinde işlerinden çıkıp evlerine gitmek isteyen özellikle kadın ve gençlerin karanlık cadde ve sokaklardan geçerken tedirgin olduğunu kaydetti. Aydınlatma sisteminin çalışması için ilgili Enerji SA’ya defalarca başvuru yaptıklarını ancak sorunlarının çözülmediğini ifade eden Akbulut, kamu kurumlarına duyarlılık çağrısı yaptı. 

“GECELERİ ALKOL VE UYUŞTURUCU KULLANAN İNSANLARLA DOLUYOR”
Son bir senedir aydınlatma sisteminin yeniden çalışmasını beklediklerini ifade eden Akbulut, “Hem otoparkımızda hem de kaldırımlarımızda aydınlatma sorunu var. Burada sadece bizim değil Merkez Bankası önündeki 8 aydınlatma lambası hem yol tarafında hem de istasyona kadar olan kaldırımlardaki ışıklar yanmıyor. Mersin’in merkezi olan bu bölge akşamları zifiri karanlık oluyor. Ayrıca burası tren istasyonuna giden yol olduğu için akşam işlerinden çıkan kadınlar tedirgin oluyor. Çünkü bölgede ışıklandırma olmadığı için geceleri alkol kullanan uyuşturucu kullanan insanlarla doluyor. Çünkü caddenin sahil bölümünde birçok bar var. Bu durum özellikle kadın ve genç vatandaşlarımız için tehlike arz ediyor. Bizim otoparkımızın olduğu bölgede kendi ışığımızı kullanmaya çalışıyoruz ama bölgeyi aydınlatmakta yetersiz kalıyor” dedi. 

IŞIKLAR SADECE BİR HAFTA YANDI!
Öte yandan geçtiğimiz ay ışıklandırma sorununu Mersin Valiliği’ne bildirdiklerini ve kısa bir süre sonra ışıkların yanmaya başladığını ifade eden Akbulut, şunları söyledi: “O dönemde vali beyin talimatı ile ekipler gelip ışıkları yeniden yaktı. O günlerde sorunumuz çözülmüştü. Caddemizde 1 hafta boyunca hem kaldırım aydınlatmaları hem de bölgemizdeki ışıklar yandı. Ancak 1 hafta sonra ışıklarımız yeniden kesildi. Biz bu durumu en son BİMER’e şikâyet ettik. Enerji SA’ya kayıt bıraktık ama bugüne kadar sorunumuzu çözen olmadı. Mersin Valiliğine bildirdiğimizde o gün içerisinde sorunumuz çözülmüştü” . 

“YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ”
Özellikle ilgili Enerji SA yetkililerine aydınlatma sistemini onarma çağrısı yapan Akbulut, “Buranın karanlık olması hem bizim için hem de sokaktaki vatandaşlarımız için ciddi bir sorun. Eğer bizim yaşadıklarımızı hissetmek istiyorlarsa akşam saatlerinde bu bölgeye gelip neler yaşandığını görebilirler. Biz aydınlatma sorununun bir an önce giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.      



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA