MESKİ MUT’TA HIZ KESMEDEN ÇALIŞIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ MUT’TA HIZ KESMEDEN ÇALIŞIYOR


 

Mahallelerin içmesuyu sorunlarını çözmek için yoğun mesai harcayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mut İlçesi Aydınoğlu Mahallesinin içmesuyu çalışmalarını tamamladı.

MESKİ’den yapılan açıklamaya göre, Mut İlçesi Aydınoğlu Mahallesinin içmesuyu ihtiyacı Göksu Irmağı kenarında bulunan sondaj kuyularından terfili olarak karşılanıyor. İçmesuyu şebeke hatlarının eski olması ve içmesuyu hatlarında yaşanan arızalar nedeniyle su kaybı yaşanıyordu. Aydınoğlu Mahallesinin içmesuyu tesisi terfi hattı 1990’lı yıllarda yapılmış olup şahıs arazilerinden geçmekte ve ekonomik ömrünü doldurduğundan, özellikle çelik borulu kısımlarda sürekli arızalar meydana geliyordu. İçmesuyu şebeke arızaları sonucu vatandaşlarla sorunlar yaşanmakta, motopompların sürekli çalışması nedeniyle de boşa giden bir enerji sarfiyatı oluşuyordu. Aydınoğlu Mahallesi’nin içmesuyu sorununu çözüme kavuşturmak için MESKİ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, yaklaşık 7 bin 737 metre içmesuyu şebeke hattı yenilenerek su kayıplarının önüne geçilerek içmesuyunun düzenli dağılımı sağlandı. Ayrıca mevcut 75 metreküplük deponun bakım ve onarımı gerçekleştirildi.

“HER GÜN YAŞANAN İÇMESUYU ARIZALARINDAN KURTULDUK”
Yapılan çalışmalar sebebiyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Mut İlçesi Aydınoğlu Mahalle Azası İbrahim Özkan MESKİ yetkililerine teşekkür etti. Özkan, “Aydınoğlu mahallesinde yapılan yenileme çalışmaları sayesinde, yıllardır çektiğimiz içmesuyu çilesi ortadan kalktı. İçmesuyu şebekemizde meydana gelen arızaları nedeniyle MESKİ ekipleri günde beş kez arıza onarımına gelirlerdi. Artık bu sorunlarımız tarih oldu. Yenilenen içmesuyu şebekesi sayesinde suyumuz arttı” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA