O SÜRÜCÜNÜN CEZASI 700 TL OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

O SÜRÜCÜNÜN CEZASI 700 TL OLDU!


 

Anamur Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ali Kubilay Erdal, kamera görüntülerinde ilçede bir kamyonun arkasına zincirle bağlı kangal cinsi köpeğin sürüklenerek ölmesinin standart dışı hayvan taşıma sonucunda meydana geldiğini söyledi.

Anamur Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ali Kubilay Erdal yaptığı açıklamada, "Standart dışı hayvan taşıma sonucunda kangal cinsi köpeğin, kamyondan atlamış ve bağlı olduğu zincire asılı kalarak can vermiştir. Üyelerimizin ihbarı sayesinde araç durdurulmuş olup jandarma, bölge trafik amirliği ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne haber verilmiştir. Kamyonda 13 adet, yasaklı ırk olmayan, karneli ve sahipli köpek tespit edilmiştir. Bölge veteriner hekimlerimizden ricamız üzerine, muayeneleri yapılmış ve sağlıklı oldukları gözlemlenmiştir. Taşıma, standart dışı olduğu için nakil uygun hale getirilene kadar geçecek süreçte köpekler tekmen geçici rehabilitasyon ve hayvan bakım evinde misafir edilecektir" diye konuştu. 

Kaybedilen can için kamyon sürücüsüne 700 lira idari para cezasının kesildiğini ve aracın bağlandığını belirten Erdal, "Hayvana işlenen şiddet, tecavüz ve işkencenin TCK kapsamına alınmasını ve ağır hapis cezalarıyla yasalaşması için tüm sivil toplum kuruluşları olarak yetkilerden rica ediyoruz" şeklinde konuştu. 
Öte yandan hakkında adli soruşturma başlatılan sürücü S.Y. (53), ifadesinin ardından serbest bırakıldı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA