“ÖNLEM ALIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖNLEM ALIN”


 

Mersin’de bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK), son zamanlarda çocuğa yönelik artan şiddet, ihmal ve istismar olaylarına karşı hükümete seslenerek, ‘önlem alın’ çağrısı yaptı.

SONER AYDIN

Ülkemiz de son zamanlarda çocuklara yönelik artan şiddet, ihmal ve istismar olaylarına tepkiler devam ediyor. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen Mersin Çocuk Hakları Derneği üyeleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi iktidara ve siyasilere seslendi. Dernek adına açıklama yapan Yönetim Kurulu üyesi Gülistan Yıldırım, ülkemiz de son 10 yılda çocuklara yönelik şiddet, ihmal ve istismar vakalarının yüzde 700 arttığını söyledi. 

“TARAF OLDUĞUNUZ SÖZLEMELERİ UYGULAYIN”
Çocuğa yönelik istismarın günümüzde toplumsal bir sorun haline geldiğini vurgulayan Yıldırım, “Tecavüz ve işkence edildikten sonra öldürülen Eylül, kaçırıldığı iddia edilen ve açlıktan yaşamını yitiren Leyla, halen bulunamayan Ufuk, Yusuf, Salih ve her gün yenisi eklenen çocuk hakları ihlalleri örnekleri ile Çocuklarımızın gelecekleri karartılmaktadır.  Ülkemizin taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesinin ve Çocukları koruyan kanunların tam anlamıyla uygulanmaması, Çocuklarımızın eğitim gördüğü tüm eğitim kurumlarında eşit, bilimsel, laik eğitim politikalarının eksiklikleri, koruyucu ve önleyici çalışmaların yetersiz uygulamaları, toplumun tektipleştirilmesi sonucunda bugün çocuklara yönelik hak ihlalleri, cinsel istismar ve şiddet vakaları engellenememektedir” dedi.

“ÇOCUKLARI KORUMAK DEVLETİN BİRİNCİ GÖREVİ”
“Çocukları koruyucu, önleyici,  çalışmalarla her türlü istismardan korumak, çocukların yaşadığı sorunlara kalıcı çözüm bulmak devletin birincil görevidir” diyen Yıldırım, “Devletin yetkili kurumları, çocuk ihmalini ve istismarını, ulusal eylem planları hazırlayarak ve Çocuk odaklı, eşit, bilimsel, laik politikaların yaşamın her alanında uygulanmasını sağlayarak engelleyebilir. Ülkemizin temel hedefi Çocuklarımızın daha güvenli ve daha sağlıklı ortamlarda yetişmesini sağlamaktır.  Bizler Çocuklara uygulanan Her türlü ihmal ve istismarın önlenmesini, Çocukların haklarının çağdaş ülkeler düzeyine getirilmesini talep ediyoruz. Çocuklarımızın başta yaşam ve eğitim hakları olmak üzere tüm haklarını savunmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı korumak için herkesi mücadele etmeye davet ediyoruz. Unutmayalım ki çocukları korumak geleceği korumaktır” diye konuştu.

ANTMEN: “DEVLETE ÇOK BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”
Antmen ise “Türkiye’nin birçok problemi var, insan hakları karnemiz zayıf, OHAL devam ediyor, ekonomi kötü ama bunlardan daha büyük bir sorun olan çocuğa yönelik şiddet, hayvan istismarı, kadın katliamları önlenemiyor.  Biz toplumda şiddeti kanıksamaya başladık. Bunun cezaların arttırılması ya da çağ dışı kalmış idam çığlıklarının değil toplumun eğitilmesi gerekiyor. Çocuğa karşı cinsel istismar, kadına yönelik şiddet politiktir yani burada siyasi iktidara ve devlete çok büyük görev düşüyor. Biz toplumdun katmanları olarak önce çocuğa karşı şiddeti önlemeliyiz. Ya bugün bu şiddet sarmalından kurtuluruz ya da bu şiddet sarmalı bizi boğar. Biz Mersin milletvekilleri olarak yemin töreninden sonra kanun tekliflerimizi sunacağız” dedi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA