TÜRKİYE’NİN GURURLARI MERSİN’E GELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE’NİN GURURLARI MERSİN’E GELDİ


 

Türkiye’yi ve Mersin’i kazandıkları şampiyonluklar ile gururlandıran Tarsuslu güreşçiler, yurda döndü.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’te devam eden Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olarak altın kemeri ülkemize getiren Hamza Alaca ile Rusya’nın Vladimir şehrinde yapılan Büyükler Deaf Dünya Güreş Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan Oğuz Dönder’i makamında ağırladı. Başkan Kocamaz’ın dünya şampiyonları Hamza Alaca ve Oğuz Dönder’e birer Cumhuriyet Altını hediye etti. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından ziyaret sona erdi.

TARSUS’A İKİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİLER

Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’te devam eden Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası 60 Kg  finalinde Hamza Alaca da Yunan rakibini  tuş ederek şampiyon oldu.  0 kg Hamza Alaca Kazak, İranlı ve Moğol rakiplerini (10-0) sayı tuşuyla yenerek geldiği yarıfinalde Rus Shamil Mamedov’u (7-4) yendi ve finale yükselmiş ve Yunan Georgios Koumioumtsidis ile eşleşmişti. Final müsabakasında mindere çıkan güreşçimiz Yunan rakibini 10-0 yenerek klasmanında Dünya Şampiyonu olarak bayrağımızı göndere çektirdi.

Rusya’nın Vladimir şehrinde 21 ülkenin katılımı ile 11-19 Haziran tarihleri arasında yapılan Büyükler Deaf Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’nin gururu olan Oğuz Dönder,  ilk önce 77 kg grekoromen stilde mücadele ederek, ilk turu bay geçerken, 2’inci turda Rus, 3’üncü turda İran ve 4’üncü tur final maçında ise Litvanya’lı rakibini yendi. Daha sonra 79 kg serbest stilde ilk turda Gürcü, ikinci turda İran, 3’üncü turda Moğol ve 4’üncü tur final maçında Rus rakibini yenen güreşçimiz bu alanda da şampiyon olarak elde ettiği bu sonuçlarla dünya şampiyonu oldu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA