SUSANOĞLU’NDA MAVİ BAYRAK GÖNDERE ÇEKİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SUSANOĞLU’NDA MAVİ BAYRAK GÖNDERE ÇEKİLDİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeler ile ferah bir görünüme kavuşan Atakent / Susanoğlu Halk Plajı’nda mavi bayrakta göndere çekildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin halk plajlarında yürüttüğü çalışmalar meyvesini vermeye devam ediyor. Kızkalesi’nde mavi bayrağın alınmasının ardından Atakent / Susanoğlu’nda da mavi bayrak düzenlenen törenle göndere çekildi. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Plajlar için temiz deniz suyu, kanalizasyon ve arıtma tesislerini olanaklarını iyileştirmek, karadan denize ulaşan her türlü kirli akıntı ve denizden kıyıya vuran kirliliklere engel olmak sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren, gerekli donanıma sahip iyi bir çevre yönetimi temsil eden Mavi Bayrağın artık Susanoğlu sahilinde dalgalanacağı belirtildi.

“HEDEFİMİZ 60 MAVİ BAYRAĞA ULAŞMAK”
Törende Mavi Bayrağı göndere çekmeden önce yaptığı açıklamada Mersin genelindeki 11 plaja mavi bayrağın dalgalandığını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Deniz Kızı turizm A.Ş ‘nin kazandırdığı ikinci Mavi Bayrak oluyor. Bildiğiniz gibi ilkini geçtiğimiz yıl Kızkalesi’ne kazandırmıştık. Bu Mavi Bayraklar her yıl denetlenerek yenileniyor. Bu yıl Kızkalesi’ndeki Mavi Bayrağımız yenilendi ve buna Susanoğlu eklendi.  Gelecek yıllarda inşallah bunun sayısı artacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak aynı zamanda Kızkalesi ve Susanoğlu plajlarını engelsiz hale getirerek vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz 60 mavi bayrağa ulaşmak” dedi. 

 “KIZKALESİ’Nİ UNESCO KÜLTÜREL MİRAS LİSTESİNE DE ALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Kızkalesi’nin tarihi özelliği olan ve turizm potansiyeli açısından verim alınabilecek bir bölge olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Kızkalesi’nin mutlaka bir işlev verilerek halkın kullanımına açılması gerekiyor. Bugüne kadar sadece görsel olarak hizmet vermiş. Biliyorsunuz oranın aydınlatmasını Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıyoruz. İnşallah ilerideki yıllarda kara bölgesindeki yani sahildeki kalenin de restorasyonu ile birlikte her ikisi Türkiye’nin turizmine katkı sağlar. Biz bunu UNESCO Kültürel Miras listesine de aldırmak için çalışıyoruz. İnşallah kültürel miras listesine alındıktan sonra Mersin’e ve Türkiye’ye çok büyük bir değeri kazandırmış olacağız” diye belirtti.

YAPRAKLIKOY VE KOCAHASANLI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı Turizm A.Ş. Mavi Bayrak alınabilmesi için gerekli olan uluslararası 33 kriterin tamamını yerine getirerek, Susanoğlu halk plajına Mersin’in ikinci Mavi Bayrağını kazandırdı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Mersin plajlarının standardını yükseltmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, ilerleyen zamanlarda Mersin’e toplamda 60 Mavi Bayrak kazandırmayı ve Mersin plajlarının tamamını mavi bayrakla taçlandırmayı hedefliyor. 2019’da ise Yapraklıkoy ve Kocahasanlı Halk Plajları’nı da Mavi Bayraklı hale getirmek için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA