ESKİ EŞİNİ ÖLDÜREN ZANLIDAN PİŞKİN SAVUNMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESKİ EŞİNİ ÖLDÜREN ZANLIDAN PİŞKİN SAVUNMA


 

Mersin’de ayrıldığı eşini 10 yerinden bıçaklayarak katleden zanlı mahkemedeki ifadesinde , “Kahkaha atarak gülüyordu, korkutmak için bıçakladım. Eşimi seviyordum” dedi.

SONER AYDIN

Mersin’de 13 Eylül 2017’de ayrıldığı eşi Ümmü İpek’i servis beklerken rambo bıçağı ile 10 yerinden bıçaklayarak katleden Ziya Y.’nin (56) duruşmasına başlandı. Dün Mersin Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Ziya Y.’nin ifadesi pes dedirtti. 

“KORKUTMAK İÇİN BIÇAKLADIM!”
Mahkeme hakiminin, bilirkişi tarafından hazırlanan raporu okumasının ardından sanık Ziya Y.’ye söz verildi. Olaydan 3 ay önce boşandığı eşini sürekli ölümle tehdit ettiği öne sürülen ve hakkında 3 defa uzaklaştırma kararı verilen Ziya Y., mahkemesindeki ifadesinde eşinin kendisine “Seni 3 yıldır aldatıyorum. Hatta gel sana sevgilimi göstereyim” dediğini ve olay günü durakta beklerken kahkaha atarak güldüğünü görünce sinirlenip korkutmak amacıyla bıçakladığını öne sürdü.  “Eşimle boşandık ama ben onu çok seviyordum. Tekrar birlikte olmak için yalvardım” diyen cinayet zanlısı Ziya Y., “Cinayetten 2 gün önce yüz yüze konuştuk. Beni 3 yıldır aldattığını, şuanda da sevgilisi olduğunu söyledi. Hatta, 'gel sana sevgilimi göstereyim' dedi ve beni 2 gün sonrası için olayın olduğu durağa çağırdı. Ben durağa gittiğimde yanında bir adam vardı. Kahkaha atarak gülmeye başladı. Bende korkutmak amaçlı bıçağı aldım ve bir kez vurdum. Sonra yayla evimize gittik. Yakalandığım gün verdiğim ifadede kendimde değildim. Çünkü, kendimi öldürmek istedim. Zirai ilaç içerek intihar etmek istedim fakat bir şey olmadı. O nedenle o gün ne dediğimi bilmiyordum. Sonrasını hatırlamıyorum" diye konuştu. 

“ÖLÜMLE TEHDİT İDİYORDU” 
Duruşma katılan Ümmü İpek'in annesi Sevim İ., ve kızları  ise Ziya Y.’den şikayetçi olduklarını söylediler. Anne Sevim İ., “Anlattığı her şey kesinlikle yalan. Boşanmadan 1.5 yıl öncesine kadar kızıma çektirmediği kalmadı. Ben de duydum, kızımı sürekli tehdit ediyordu” dedi. Ümmü İpek’in kızları ise babalarının sürekli annelerini ölümle tehdit ettiğini, sürekli saklamak zorunda kaldıklarını söylediler. Çiftin kızları Habibe de “Babamla iki gün önce konuştuk. ‘Eğer annen dönmezse onu öldüreceğim’ diye tehdit etti” dedi.
Ümmü İpek’in kız kardeşi Seher D., ise olay gününü gözyaşları arasında anlattı. Ablasının bir süre kendisinde kaldığını belirten Seher D., “Olay günü beraber kahvaltı yaptık. Sonra ablam işe gitmek için evimizin önünde bulunan durakta servis beklemeye başladı. Ben de işe gitmek için hazırlanıyordum. Birden aşağından çığlık sesi gelmeye başladı. Durağa doğru bakınca ablamı bıçakladığını gördüm. Koşarak yanına gittim. Ablam kanlar içinde yatıyordu. Hemen ambulansla hastaneye götürdük. Ablamı her gün ölümle tehdit ediyordu” dedi.

“’NEDEN TELEFONLARIMI AÇMIYORSUN’ DEYİP BIÇAKLAMAYA BAŞLADI”
Görgü tanıklarından Adnan E. Seher D., ise olay günü durakta servis beklerken Ümmü İpek'in telefonla konuştuğunu kaydederek, “3 arkadaş oturup iş yerine gitmek için servisi bekliyorduk. Zanlı bir anda geldi. Elinde bıçakla ‘Neden telefonlarımı açmıyorsun’ dedi ve bir anda Ümmü’yü bıçaklamaya başladı” ifadelerini kullandılar. 

ZANLININ AVUKATINDAN “ENFEKSİYONU” İDDİASI 
Sanığın avukatları, Ümmü İpek'in 'hastane enfeksiyonu' sebebiyle hayatını kaybettiğini öne sürerek, ölüm sebebinin direk olarak bıçaklanmadan kaynaklanmadığını savundu. Sanığın delilleri karatma ve kaçma olasılığının bulunmadığını ifade eden avukatlar, zanlının tahliyesini talep etti. 
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 13 Eylül 2018 tarihine ertelerken, zanlının tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

NE OLMUŞTU?
Edinilen bilgilere göre olay, Toroslar ilçesi Osmaniye Mahallesi, Kuvayı Milliye Caddesi üzerinde. Mersin Serbest Bölge’de tekstil işçisi olan Ümmü İpek, cadde üzerindeki Deli Mahmut Otobüs Durağında servis beklerken boşandığı eşi tarafından komando bıçağıyla 10 yerinden bıçaklandı. Ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede 43 gün komada kalan İpek, yaşam savaşını kaybetti. Eski eşini bıçakladıktan sonra tarım ilacı içerek intihara kalkışan zanlı Ziya Y. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA