“SPOR VE EĞİTİM EŞ GÜDÜM İÇERİSİNDE OLMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SPOR VE EĞİTİM EŞ GÜDÜM İÇERİSİNDE OLMALI”


 

Toroslar Belediyesi’nin her yıl yaz döneminde başlattığı spor okullarınja bu yıl yine yoğun bir talep oldu. Yüzme, tenis, futbol ve basketbol branşlarında açılan kurslardan bu yıl yaklaşık 10 bin çocuk faydalanacak.

Daha önce yüzme kursunun açılışını yapan Toroslar Belediyesi, 2 Temmuz tarihinde başlayan futbol okullarının resmi açılışını dün gerçekleştirdi. Güneykent Mahallesi’nde bulunan Anafartalar Spor Kompleksi’nde düzenlenen açılış törenine Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın yanı sıra MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat, Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri, veliler ve sporcu gençler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna amaçlarının çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinde yol haritalarını Sağlık, Eğitim ve Gençlik olarak belirlediklerine dikkat çeken Başkan Tuna, çalışmalarına da bu doğrultuda yön verdiklerini vurguladı.
Özellikle yaz tatili süresince çocukları belli güzergahlardan servislerle alarak yaz spor okullarına getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Göreve geldiğimiz gün sağlık, eğitim ve gençlik üzerine yoğun çalışacağız demiştik. Özellikle gençlik, çocuklarımız, geleceğimiz. Bir Millet’in geleceğe umutla bakabilmesi çocuklarını doğru yetiştirmekten geçer. Gençlerimizin yapabilecekleri her branşta spor altyapılarına önem verdik. Yaptığımız spor tesisleri Toroslar Belediyesi’ni sadece Mersin özelinde değil Çukurova Bölgesi’nde öne çıkan bir konuma getirdi. Her yıl açtığımız yaz spor okulları ile özellikle çalışan insanlarımızın çocuklarını spor okullarımıza alarak burada enerjilerini deşarj ettirerek hem kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına hem de akşam eve gittiklerinde de ailelerine sıkıntı oluşturmamalarına olanak sağlıyoruz” dedi.
İlçe’de var olan amatör spor kulüplerine de destek verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Tuna, çocukların sporu eğitimle de bütünleştirmeleri gerektiğinin altını çizerek: “Bölgemizde var olan  spor kulüplerimize de destek veriyoruz. Onlarda yaz aylarında kurslar açıyorlar. Toplamda 10 bin çocuğumuza spor okullarımızda eğitim veriyoruz. Bu okullarımızda yetenekli gördüğümüz çocuklarımızı yetiştirerek Türk Sporuna katkıda bulunmak istiyoruz. Çocuklarımızın sadece spor anlamında değil sporu eğitimle eş güdüm içerisinde devam ettirmeleri gerekir” dedi.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna konuşmasının ardından yaz spor okuluna katılan öğrencilere protokol üyeleri ile birlikte forma hediye etti ve ardından penaltı atışı yaptı.
7-16 yaş aralığına yönelik, 8 antrenörle eğitim verilecek olan ve halen kayıtların devam ettiği Yaz Futbol Okulları hafta içi her gün olacak şekilde 15 Ağustos tarihinde sona erecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA