İMAR PLANLARI GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İMAR PLANLARI GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR!


 

Mersin’de 15 binden fazla itirazın geldiği 1/5 binlik planlarla ilgili muhtarlar, sivil toplum örgütleri, oda ve dernekler bilgilendirilecek.

SONER AYDIN

Mersin’in merkez 4 ilçesi hazırlanan ve 7 Ocak’ta onaylanan 1/5 bin ölçekli Revizyon Nazım İmar Planları gelen 15 bin itiraz nedeniyle henüz hayata geçirilemedi. Planlara gelen itirazların büyük bir kısmı incelendi ancak kent dinamiklerinin plandan uzak kalması eleştirileri sonunda karşılık buldu.

PLANLAR KENT DİNAMİKLERİNE AÇILIYOR!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin anayasası olan planlara kent dinamiklerini katma kararı aldı. Alınan karara göre, komisyon üyeleri muhtarlar, sivil toplum örgütleri, oda ve dernekleri bilgilendirmek için toplantılar düzenleyecek. Konuyla ilgili meclisi bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz  ise “1/ 5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı ile alakalı şehrimizde ki TMMOB üyesi odaların temsilcilerine bir sunum yapılacak. Ardından merkezdeki muhtarlara ve Sivil Toplum Kuruluşlarına bun planın sunumu yapılacak. Onların da bilgilendirilmeleri gerekiyor” dedi.

KIYI VE REKREASYON DÜZENLEMESİ YARIŞMASI’NIN SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

Öte yandan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ile Çamlıbel Limanı Arası Kıyı ve Rekreasyon Düzenlemesi ile ilgili yapılan yarışmada sona gelindi. Yarışmanın sonucu ile ilgili toplantı Cuma günü meclis sonrası saat 16.00’da Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonu’nda yapılacak. Eserlerin sergisinin de açılacağı toplantıda karşılıklı kolokyum yapılacak ve sorular alınacak.

BÜYÜKŞEHİR’DEN FESTİVALLERE VE ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ’NE DESTEK SÜRÜYOR

3-4 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 4. Çamlıyayla İğneoyası Festivali ile 18-19 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 4. Çamlıyayla Moto Festivali giderleri için Çamlıyayla Belediyesi’ne 100.000,00 TL maddi destekte bulunulması ve Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Derneği’ne 850.000,00 TL maddi yardımda bulunulması ile ilgili teklif görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA