ÇUKUROVA’NIN HEDİYELİK EŞYASI ‘ÇUKUROVA TOPRAĞI’ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇUKUROVA’NIN HEDİYELİK EŞYASI ‘ÇUKUROVA TOPRAĞI’ OLDU


 

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği Çukurova Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması’nda birinci, ‘Çukurova Toprağı’ adlı çalışması ile Elif Erdoğdu oldu.

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından ilk kez düzenlenen Çukurova Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması’nın ödül töreni, Adana Müzesi’nde gerçekleştirildi. Katıldıkları ulusal ve uluslararası fuarlarda ‘Çukurova’ denilince akla gelecek hediyelik eşya konusunda bir ihtiyaç olduğunu fark ederek yarışma düzenlemeye karar verdiklerini belirten Altunsu, “Geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz bu yarışma neticesinde unutulmaya yüz tutmuş birçok sanat ve zanaatımızın tekrar canlanacağı ve bölgemiz tanıtımı için güzel bir vesile olacağı düşüncesindeyiz” diye konuştu. 

Birinci olan eser hakkında konuşan Altunsu, “Halk arasında ‘Adam diksen biter’ sözüyle verimliliği anlatan dünyanın en önemli 3 ovasından biri kabul edilen Çukurova’nın toprağını, geri dönüştürülebilir saksı ve insan şeklindeki biber tohumuyla sunumudur. Çukurova’nın verimli toprağını biber tohumu ile birlikte hediye etmek düşüncesinin düşük maliyetli, taşınması kolay akıllarda kalan bir hediye olacağını düşünmekteyiz” ifadelerini kullandı. 
İkinci olan eserin, Puduhepa olarak bilinen ve Kadeş Antlaşması’nın imzalanmasına vesile olan Adanalı Kraliçeyi anlattığını belirten Altunsu, “Bu eserin bölge insanımız tarafından da yeterince bilinmeyen bir değerin tanınmasına vesile olacağı ümidindeyiz. Ödül ve sergileme kazanan eserlere bakıldığında Taşköprü, Ulucami, Muğdat Camii, folklor ekibi, muz salkımı, portakal, turaç, yalıçapkını gibi birçok değerimizin bu eserlerde hayat bulduğunu görmek bizi mutlu etti” diye konuştu. 
20 Ocak 2018’de ilan edilen yarışmanın, son başvuru tarihinin 20 Nisan 2018 olduğunu kaydeden Altunsu, yarışmaya 149 geçerli eserin başvurduğunu söyledi. 5 Mayıs 2018 tarihinde toplanan seçici kurulun, Adana ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Olgunlaşma Enstitüleri, Güzel Sanatlar Fakülteleri, El Sanatları Derneği ve Çukurova Kalkınma Ajansı temsilcilerinden oluştuğunu belirten Altunsu, “Eserler değerlendirilirken Çukurova Bölgesi’nin değerlerini barındırması, tasarımı, görsellik ve estetik, ürünün tekniği ve seri üretime uygunluğu göz önünde bulundurulmuştur” dedi. 
Konuşmaların ardından ödül almaya hak kazananlara ödüllerini Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan takdim etti. Ödül töreninin ardından kent protokolü yarışmaya katılan eserleri inceledi. 
Ödül törenine Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA