NEYİ BEKLİYORSUNUZ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NEYİ BEKLİYORSUNUZ?


 

Mersin’in vitrin bölgelerinden olan Hilton Oteli önündeki sahil şeridinin kaderine terk edilmesine tepkiler artarak sürüyor!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in en eski plajlarından birine ev sahipliği yapan Yenişehir İlçesi Palmiye Mahallesi sınırları içerisindeki Hilton Oteli’nin önünde yer alan sahil şeridinin içler acısı hali tepki toplamaya devam ediyor. Gazetemize bölgeli değerlendiren Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelere seslenerek,”Neyi bekliyorsunuz?” dedi. Söz konusu sahil şeridinde çevre düzenlemesi yapılması için ne proje hazırlanmasına, ne de yetkilileri göreve davet etmeye gerek olmadığını dile getiren Olcar, “Bunun için yurtdışında fuara yada panele katılmaya gerek yok, hiçbir şeye gerek yok, bu tamamen Büyükşehir Belediyesinin, alt belediyelerin ilgili kurumların kendi kendine vizyon üreterek yapmaları gereken bir iş” tepkisi verdi.

“KENT İÇİ PLAJLAR YENİDEN CANLANDIRILABİLİR”

Bu bölgenin geçmişte kent merkezindeki plajlara sahip olduğunu anımsatan Numan Olcar, bu plajın tekrar kente kazandırılabileceğini söyleyerek, “Mersin Kıyı Bandı çalışmaları ile yok edilen kent içi plajlar, mendirekler oluşturulması ile 4 -5 yıllık bir zaman dilimi içerisinde yeniden oluşabilir. Sahil şeridinde Mezitli’ye kadar 800 metre arayla yapılacak mendireklerle bunu başarabiliriz” dedi. Söz konusu çalışmalarla ilgili olarak İsrail’in başkenti Tel Aviv kıyılarındaki çalışmaları örnek gösteren Olcar, Mersin’in kum birikimi açısından oldukça uygun bir bölge olduğunun altını çizdi. Sözlerinin devamında Antalya’nın kent içindeki Konyaaltı Plajını da örnek gösteren Başkan Olcar, kent içi plajların Mersin’in tanıtım ve cazibesinin arttırılmasında nemli rol oynayacağını vurguladı. Ayrıca plajların kentte yaşayan vatandaşların hem yaşam kalitesini hem de iş aktivitelerini artıracağını da aktaran Numan Olcar, 2007 yılından beridir, söz konusu çalışmalarla ilgili olarak belediyelere çağrı yaptıklarını, fikrin sahiplenildiğini ancak icraata dönüştürülemediğini aktardı.

“MÜFTÜ DERESİ DÜZENLEMESİNE PLAJ DA DAHİL EDİLMELİ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın olduğu bölgede planladığı düzenlemelerin içine bir kent plajının da yerleştirebileceğini ifade eden turizm Platformu Başkanı Olcar, “Bu park tamamlandığında karşı tarafında yer alacak bir plaj kent için büyük bir kazanım olur. İnsanların işlerinden, evlerinden çıkıp havlusuyla denize girebileceği plajlar yaratılmalı. Antalya’nın Konyaaltı Plajı örnek olarak alabiliriz. Oradaki insanlar öğle tatillerinde denize girebiliyor. Bu olanaklar oradaki insanların çalışma aktivitesini de arttırıyor. Bu gibi çalışmalar zaman kaybedilmemesi gereken projelerdir. Burada bir şeyi yapmak istemek lazım. Umarım kısa süre içinde bu konuştuğumuz mendirekler realize olur” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA