BARO O DAVAYA MÜDAHİL OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO O DAVAYA MÜDAHİL OLDU!


 

Karar duruşması 17 Temmuz’da görülecek Tarsus’ta bir babanın öz kızlarına yönelik istismarına ilişkin davaya Mersin Barosu’nun müdahil olma talebi nihayet kabul edildi.

Haber Merkezi

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Mersin’in Tarsus ilçesinde öz kızlarını istismar ettiği iddiası ile yargılanan sanık İ.Z’nin davasına gözlemci olarak katıldı. Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Kamil Ekinci, merkez üyeleri Tülay Sevgi Can ve Burcu Düzen Tarsus’ta 3 kızana cinsel tacizde bulunduğu iddiası ile tutuklu bulunan İ.Z. ‘nin yargılandığı Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 6. duruşmaya katıldı.  Duruşma savcısı, şahıs İ.Z.’ ye çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi cinsel amaçlı ve tehditle hürriyetinden yoksun bırakma, müstehcenlik suçlamalarını yönelterek, zincirleme suç hükümleri de uygulanacak şekilde ağırlaştırılmış cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmanın ardından Tarsus Adliyesi önünde duruşma hakkında bilgiler veren Kamil Ekinci, mahkeme heyetinden sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini belirterek, “Katılma talebimizin mahkeme heyeti tarafından kabul edilmesinin ardından, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak davaya müdahil olduk. Çocuk istismarına karşı her zaman mağdurların yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bugünkü duruşmanın ardından mahkeme heyetinden caydırıcı, en ağır cezayı vermesini, cezai indirime gidilmemesini istiyoruz. Önümüzdeki hafta açıklanacak olan mahkemenin kararını takip edeceğiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA